Підсумки року роботи VIII скликання Дніпропетровської обласної ради

16.12.2020 відбулась установча сесія обласної ради. За її підсумками обрали нове керівництво та затвердили склад профільних комісій. Більшістю голосів – 95 депутатів зі 120 — головою облради обрали Миколу Лукашука, який також очолює фракцію «Слуга народу».

Нова каденція облради почала свою роботу. 

«Серед 120 депутатів 94 вперше були обрані. Втім, зараз, через рік, можу впевнено стверджувати - наш депутатський корпус працював злагоджено та професійно. Загалом відбулось 9 сесій, на яких депутати прийняли 169 рішень. Затвердили 2 обласних бюджети та 10 програм розвитку регіону», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

До депутатського корпусу після виборів 25 жовтня 2020 року увійшли представники 7 партій: «Слуга народу» (30 мандатів), «Опозиційна платформа – За життя» (27), «Пропозиція» (17), «Блок Вілкула «Українська перспектива» (16), «Європейська солідарність» (13), «Громадська сила» (9) та ВО «Батьківщина» (8).

Серед 120 обласних депутатів 37 жінок та 87 чоловіків.

«Різні політичні сили, мають протилежні переконання, втім, з самого початку роботи не було жодних суперечок або з’ясування стосунків. Заради добробуту регіону та наших виборців ми працювали консолідовано і жодного разу не затримали прийняття важливих рішень», - акцентував Микола Лукашук.

Одним з перших ключових рішень нової каденції було рішення про обласний бюджет на 2021 рік.

«За перший тиждень роботи завдяки плідній співпраці з обласною адміністрацією нам вдалося розробити проєкт збалансованого бюджету, збільшити бюджет розвитку на 2021 рік вдвічі. Цей бюджет прийняли більшістю голосів. 103 «за». Такої кількості не було на жодній бюджетній сесії протягом останніх 4-х років», - розповів голова обласної ради.

Микола Лукашук також зазначив, що за рік роботи депутатам обласної ради вдалося зробити чимало для розвитку основних галузей життєдіяльності регіону: освіта, охорона здоров‘я, спорт, соціальний захист та ін. 

«Серйозним випробуванням цього року стала осіння хвиля пандемії. Навантаження на лікарні було вдвічі більшим, ніж торік. Було відкрито 8,5 тисяч ліжок для хворих на коронавірус, рік тому їх було 4 тисячі. Тож, нашим головним завданням стало оснащення ліжок в госпітальних базах, аби пацієнти отримували якісну медичну допомогу. У жовтні були виділені кошти для проведення робіт з реконструкції мережі медичного киснепостачання для Дніпропетровської обласної лікарні ім. І.І. Мечникова”.

Згодом з обласного бюджету було виділено 59 934 200 грн громадам на централізовану подачу кисню для ліжок у місцевих лікарнях. Також було збільшено видатки обласним госпітальним базам на реконструкцію мережі медичного киснепостачання – 40 769 800 грн.

На останній у цьому році IX сесії обласної ради ми мали перевиконання бюджету. Тож, 508, 9 млн грн також спрямували на боротьбу із COVID-19», - розповів Микола Лукашук.

Окрім того, 2,5 тисячі працівників госпітальних баз та екстреної медицини, які перехворіли на COVID-19, отримали матеріальну допомогу з обласного бюджету.

Вперше на 100% був оновлений автопарк швидких в області.

Збудовані нові амбулаторії в усіх куточках регіону та відремонтовані приймальні відділення екстреної медичної допомоги. 

Детально річний звіт голови Дніпропетровської обласної ради нижче.