По делу Саакашвили начато досудебное расследование, - Артем Шевченко

Полиция Львовщины начала досудебное расследование по делу Саакашвили. Об этом на своем странице в Facebook заявил глава департамента коммуникаций МВД Артем Шевченко.

"Поліція Львівщини внесла у ЄРДР відомості за очевидними на цих відео ознаками злочину передбаченого ст.332. "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України": Частина 1. Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з конфіскацією транспортних або інших засобів вчинення злочину. 2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб,- караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією засобів вчинення злочину", - написал Шевченко.

Саакашвили в свою очередь утверждает, что находится в Украине легально и границу тоже пересек, не нарушив Закона. Экс-президент Грузии и экс-губернатор Одесской области в своих рассуждениях опирается на тот факт, что перешел границу не сам, а был перенесен через нее своими украинскими единомышленниками. Также Саакашвили заявил, что его украинский паспорт был украден украинскими полицейскими из автобуса, сообщает УНИАН.