Постраждалі у сутичці з гранатами поліцейські отримають матеріальну допомогу від міста

Поліцейським, що отримали поранення, під час затримання грабіжників, котрі підірвали у під'їзді одного з будинків Дніпра гранату в ніч із 4 на 5 листопада, виплатять разову матеріальну допомогу.  

Про це сьогодні, 6 листопада, в ході прес-конференції повідомив заступник міського голови, керуючий справами виконкому міської ради Дніпра Олександжр Санжара. 

Постраждалим поліцейським виплатять матеріальну допомогу у розмірі 40 тисяч гривень. Це максимально можлива одноразова виплата.

Заяви на отримання матеріальної допомоги поранені правоохорнці вже написали. Відповідне розпорядження видадуть 8 листопада. Документи готові і чекають на підпис мера, котрий повернеться з відрядження з Японії післязавтра. Тож, найближчим часом ці кошти переведуть на рахунок поліцейським.

"Ми вважаємо, що в першу чергу потрібно допомогти тим поліцейським, що зазнали поранень", - сказав Санжара.

Нагадаємо, пізно ввечері 4 листопада поліцейським Самарського району надійшов виклик про пограбування.

О 00:40 стало відомо, що в результаті перестрілки та взриву двох гранат (ГРД-5 та Ф-1) четверо поліцейських, що прибули на місце події за викликом сусідів, отримали серйозні поранення, 5-й лишився неушкодженим. Про те, що в під'їзді будинку відбувається щось недобре, а саме, двоє невідомих з ліхтарем намагаються проникнути в чуже квартирне приміщення, сусіди телефонним дзвінком повідомили поліцейських о 21:48.

Поліцейський на прізвище Панікаха не постраждав у сутичці та від госпіталізації відмовився. Втім, він також отримає допомогу, але меншу за розміром, якщо напише відповідну заяву, повідомив Олександр Санжара.

"Це дуже серйозний випадок, який показує, що ми фактично знаходимося у прифронтовому місті. Є незаконний обіг зброї, у тому числі вибухівки. Сподіваємося, що національна поліція, прокуратура, правоохоронні органи вчинять всіх необхідних дій для притягнення винних до передбаченої законом відповідальності", - сказав заступник мера.