Президент України звільнив Голову СБУ Баканова та Генпрокурора Венедіктову

Зеленський відсторонив від посади генпрокурора Ірину Венедіктову та усунув з посади голову СБУ Івана Баканова. Відповідні укази оприлюднили на сайті Офісу президента, передає Дніпровська Панорама.  

За попередньою інформацією, Баканова звільнили відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ, яка свідчить: "Невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків, є підставою для усунення такого військовослужбовця від виконання службових обов’язків".

IMG_20220717_222402_789

Щодо причин звільнення Венедиктової інформації поки немає. Втім, вже призначили виконуючого обов’язків генпрокурора України. Ним став Олексій Симоненко. Посада голови СБУ поки вакантна.

IMG_20220717_222335_617


Як зазначив президент, станом на сьогодні зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. У 198 кримінальних провадженнях відповідним особам повідомлено про підозру.

Зокрема, понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти нашої держави.Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв’язки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь, – зазначив Володимир Зеленський у вечірньому зверненні. 

за матеріалами Дніпро TV

Читайте також: Заборона роздавати повістки на вулиці, АЗС та блокпостах: Зеленський розгляне петицію