П'ять причин пити чай з кульбаб (Лайфхак)

Навесні кульбаби розфарбовують яскравими жовтими квітами зелені галявини та підвищують настрій після довгого осінньо-зимового сезону. Багато хто сприймає їх як звичайні бур'яни, проте кульбаби широко використовуються в народній медицині і дуже корисні для здоров'я, повідомляє Дніпровська панорама.

Чай з кульбаби роблять або з настою листя рослини, або з коріння кульбаби. Чим же гарний чай із кульбаб?

Підтримує роботу печінки

Чай з кульбаб діє як сечогінний засіб і допомагає позбавити організм від зайвої води. Завдяки високому рівню хлорофілу та вітаміну А, вважається тонізуючим засобом для печінки – допомагає вивести небажані токсини, що покращує стан шкіри та запобігає захворюванням печінки.

Натуральний замінник кави

Коли корінь кульбаби підсмажується до темно-коричневого кольору, його можна заварити, процідити та використовувати як замінник кави. Чай з кульбаб покращує когнітивні функції, за його допомогою можна почати день з новими силами або подолати спад енергії, який неминучий у середині дня. У напої міститься лецитин - багате джерело холіну, який перетворюється на ацетилхолін, що допомагає збереженню пам'яті.

Регулює вагу

Згідно з недавнім дослідженням, проведеним у Кореї, чай з кульбаби має ті ж властивості, що і препарат для схуднення Oralist, який розщеплює жир шляхом інгібування ліпази підшлункової залози.


Допомагає травленню

Зелень кульбаби багата на клітковину та пребіотики, які працюють разом із пробіотиками. Ці речовини допомагають травленню. Натуропати рекомендують робити салат з молодого листя кульбаби. Чай з кульбаби перешкоджає здуттю живота та сприяє зменшенню газоутворення.

Має високу концентрацію вітаміну А та антиоксидантів.

Кульбаба вважається одним з найбагатших рослинних джерел вітаміну А (допомагає підтримувати зір і в цілому зміцнює імунітет). Крім цього, зелень, коріння та квіти кульбаби насичені вітамінами С та К, а також різними фітонутрієнтами та особливим антиоксидантом – бета-каротином. Все це допомагає знизити запалення і нейтралізує вільні радикали, які ушкоджують клітини, що спричиняє передчасне старіння.

одуванчики

Порада

Щоб запастися про запас, квіти кульбаб можна заморозити.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як кішка каже господареві "дякую".