Резонанс. Топ-посадовці міграційної служби "кришували" проституцію в Дніпрі та Україні

Розгорівся гучний скандал. Заступник голови Департаменту міграційної поліції Нацполіції України затриманий за "кришування" проституції. Крім того, у Дніпрі був затриманий на хабарі оперуповноважений Департаменту міграційної поліції. Правоохоронці мали боротися з торгівлею людьми, натомість кришували борделі у Києві та займалися сутенерством в Україні і за кордоном. Обшуки пройшли і у старшого оперуповноваженого Міграційної поліції у Дніпропетровській області. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Офіс Генерального прокурора та видання "Свої".

За даними слідства, злочинна організація із 15 осіб працювала під керівництвом заступника голови. Фігуранти забезпечували діяльність борделів у Києві, а також займалися сутенерством по всій країні та за її межами.

бар1

За даними слідства, заступнику очільника Департаменту міграційної поліції створити мережу борделів допомогли двоє громадян України. Вони відкрили мережу салонів з надання інтимних послуг за гроші в Києві. На «роботу» наймали дівчат від 18 до 30 років.

Вартість «послуг» становила від 500 до 10 тис. дол. за ніч.

До клієнтів під час комендантської години їх розвозили поліцейські, держслужбовці та працівники держпідприємств, які мали спеціальні дозволи на пересування містом у нічний час.

Допомагав головному «сутенеру» країни ще один перевертень у погонах – керівник одного зі структурних підрозділів Головного управління Нацполіції Києва. Він влаштовував облави на «конкурентів» і вербував дівчат. За хорошу службу йому навіть дозволили створити власну мережу місць розпусти.

Мережа також надавала елітні ескорт-послуги за кордоном. Для цього заступник керівника Департаменту, імітуючи виконання покладених на його підрозділ завдань, проводив обшуки у сутенерів і вербував їх.

бар3

Правоохоронці провели понад 30 обшуків у борделях, за місцями проживання і роботи учасників злочинної групи, а також в адміністративних будівлях Національної поліції України.

Щомісяця «прибутки» організаторів нелегального бізнесу становили більше 50 млн грн.

бар2

Понад затриманим повідомили про підозру:

ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією);
ст. 302 (створення або утримання місць розпусти);
ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).
Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють працівники ДБР у Києві, оперативний супровід СБУ за сприяння керівництва Нацполіції і МВС України.

Брав хабарі за кришування проституції у Дніпрі

Обшуки пройшли і у старшого оперуповноваженого Міграційної поліції у Дніпропетровській області. Правоохоронця викрили в отриманні 20 тисяч гривень хабара за “кришування” проституції.

Брав хабарі за кришування проституції у Дніпрі. Учора у Дніпрі на хабарі за те, що він "кришування" проституції взяли оперуповноваженого Департаменту міграційної поліції.

Відомо, що гроші старшому оперативнику перевели на картку, як щомісячну «оплату» за кришування борделю.

бар4

док1

док