Рік незламності. Рік боротьби за право жити вільно та обирати власний шлях

24 лютого 2022 року росія напала на Україну по всій довжині спільного кордону, з території Білорусі й окупованого Криму. Як це було, згадує Дніпровська панорама.

О 3:40 ранку російська танкова колона вдерлася в Україну на територію Луганської області. Незадовго до 05:00 за українським часом   В.Путін оголосив, що прийняв рішення розпочати воєнну операцію на сході України.  

За кілька хвилин після оголошення війни росія запустила крилаті та балістичні ракети по аеродромах, військових штабах і складах у Києві, Харкові, Івано-Франківську, Луцьку,  а також Дніпровському аеропорту.

Окупанти очікували здійснити бліцкриг  та вже на третій день війни російські війська були виснажені запеклим опором ЗСУ.

У 2022 році українські військові звільнили 40% окупованих після 24 лютого територій та 28% від всіх окупованих територій.

Сьогодні Збройні сили України продовжують стримувати противника на сухопутній ділянці протяжністю 3786 км, активна лінія фронту нині становить 1500 км.
 
Дякуємо ЗСУ та ТрО, дякуємо медикам і волонтерам, дякуємо всім, хто тримає фронт на лінії вогню і в тилу. З року Незламності у рік Перемоги крокуємо ще впевненіше, сміливіше і наполегливіше! Наближаємо перемогу України!

Нагадаємо, раніше ми писали: Борис Філатов розповів, завдяки чому Дніпро уник тяжких наслідків російських обстрілів критичної інфраструктури