Штраф за рибину 3 468 грн. У Дніпрі вперше вводять заборону на вилов щуки

В Україні та і в Дніпрі вцілому з 15 лютого по 31 березня вперше діятиме повна заборона на вилов щуки. Це важлива інформація для рибалок, адже, якщо вони порушуватимуть закон, то на них чекає чималенький штраф. Таку офіційну інформацію повідомили в Державному агентстві меліорації та рибного господарства України, передає Дніпровська панорама.

Як говориться в офіційному зверненні, ця заборона в Україні вводиться вперше і нарешті відповідатиме логіці процесу розвитку цього виду риб. Адже щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів.

Коли чекати нововведення 

Вже з 15 лютого відповідно до нових Правил любительського і спортивного рибальства, у всіх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) встановлюється заборона на добування (вилов) щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.

На яку суму можуть оштрафувати рибалку

За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3 468 грн.

Нагадуємо рибалкам також і про заборону вилову риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2023 року.

большая щука

рии

Нагадаємо, раніше ми писали

12 щук и много поклевок. Рыбак из Днепра рассказал о сказочной рыбалке на Новый год (фото)