Справжня гастрономічна знахідка: приготуємо цікавий салат зі стручкової квасолі, курки та огірків
Сезон стручкової квасолі вже на порозі. Потрібно скоріше думати, що можна приготувати з неї такого смачного та незвичайного. Дніпровська панорама пропонує незвичайний літній салат зі стручкової квасолі, курки та огірків.
Цей салат є надзвичайно корисним. У нього багато вітамінів, білком та клітковиною. Перейдемо до приготування.
Складові:
- Квасоля стручкова – 300 г
- Грудка куряча – 200 г (копчена)
- Огірок – 2 шт.
- Соєвий соус – 100 мл
- Сік лимонний – 0.5 ст.
- Олія - 3 ст.л.
- Часник – 2 зуб.
- Цукор - 1 ч.л.
- Кунжут – 1 ст.
- Сіль – за бажанням
Спосіб приготування:
- Підготуйте інгредієнти для салату. Стручкову квасолю можна брати як зелену, так і жовту, або їхню суміш.
- Якщо салат готується зі свіжої квасолі, то її потрібно добре вимити, зрізати кінчики і нарізати смужками довжиною 2-3 см.
- Відваріть стручкову квасолю в киплячій трохи підсоленій воді 5-6 хвилин. Відкиньте її на друшляк, щоб стекла рідина.
- Розігріти в сковороді олію 1 ст.л. і обсмажити стручкову квасолю хвилин 5, не більше, щоб вона злегка підрум'янилася.
- Наріжте огірки та курку соломкою.
- Зробіть заправку для салату: змішайте соєвий соус, лимонний сік, цукор, олію 2 ст.л., часник, пропущений через прес і сіль за бажанням.
- У глибоку миску помістити нарізані огірки, курку та смажену стручкову квасолю.
- Полити салат заправкою, перемішати, посипати кунжутом. Щоб кунжут у салаті був хрумким і ароматнішим, можна обсмажити його на сухій сковороді 1-2 хвилини до золотистого кольору, тоді він ще більше розкриває свій аромат.
- Подавайте салат краще одразу, поки квасоля ще тепла, а огірки хрусткі.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, що з'єдную капусту та кабачок. Виходять оладки з неймовірним смаком.