Страсний тиждень. Як поводитися у ці дні, що таке четвергова сіль

Страсний тиждень вже дві тисячі років має значення, свою енергетику, свої закони. І їх потрібно поважати навіть у тому випадку, якщо ви людина невіруюча. Зараз вже середина Страсного тижня й ще багато треба зробити для того, щоб дотримуватися правил. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інтернет-джерела.

 Протягом Страсного тижня треба дотримуватися посту

Уріжте свій раціон. Спробуйте зробити це хоча б на Страсному тижні: зрештою, це просто корисно для організму. Відмовтеся хоча б від м’яса. Втім, для деяких людей відмова від м’яса – пара дрібниць, але прибрати зі щоденного меню цукерку чи шматочок шоколадки – це вже проблема. Введіть обмеження на улюблену страву хоча б на кілька днів і це обов’язково зарахується вам і вашому організму.

У Чистий четвер 

Поставте будильник на 5.00 ранку. Сонце встає о 6-й ранку, вам до цього часу потрібно встигнути викупатися. Особливо важливо також викупати до світанку дитину. Навряд чи варто лякати цим немовля, але малюкові років п’яти вже можна пояснити цю необхідність.

купання дитини

Купатися треба з молитвою. Хочете, щоб у вашої дитини волосся росло густим і красивим. Підріжте їй кінчики волосся. Наші пращури в Чистий четвер вперше обстригали волосся однорічній дитині.

Як приготувати четвергову сіль

Робити це потрібно за рецептом. Сіль змішайте з м’якушем житнього хліба і прожарте її на сковороді. Сіль має потемніти.

четвергова сіль

Після остигання її потрібно зсипати в спеціальний мішечок і освятити потім у церкві. Бажано зсипати цю сіль всією сім’єю: кожен член сім’ї бере жменьку однією рукою і засипає в мішечок. Завдяки цьому сила четвергової солі багаторазово збільшувалася. Четвергова сіль має потужну силу: рятує, наприклад, від бурхливих сімейних сварок та конфліктів.

Прибирання у четвер

У Чистий четвер вичистіть весь будинок. Якщо брудно у Чистий четвер у домі – бути «бруду», тобто сваркам та хворобам цілий рік.

MyCollages - 2023-04-12T163517.772

Подбайте про достаток у своєму будинку

Щоб у будинку завжди були гроші, перерахуйте в Чистий четвер усю свою готівку тричі. Якщо в Чистий четвер зробити в будинку хоч невелику перестановку меблів – бути в домі достатку.

Страсна п’ятниця

П'ятниця Страсного тижня – справді страшний день. І не те, що веселитися чи жартувати, навіть голосно розмовляти цього дня було заборонено. Більшість людей у ​​цей день відмовлялися від їжі та води. У Страсну п’ятницю в жодному разі не можна прати й мити підлогу, з Чистого четверга заборонено будь-що давати з хати. Хазяйки зазвичай мовчки готуються до Великодня: роблять ковбаси, варять холодці.

крашанки

Субота

Паски пекли зазвичай у суботу. У Страсну суботу читали також змову на багате життя над монеткою, яку потім зашивали в повсякденний одяг.

 Раніше ми писали про: Великдень 2023. Як пофарбувати яйця натуральними барвниками (Фото)