У Дніпрі батьки мають змогу контролювати харчування дітей у садках і школах

В усіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Дніпра працює система харчування дітей за принципом аутсорсингу, тобто продукти закуповують не заклади, а компанія, що виграла тендер. Вона ж доставляє харчі у школи та садки, а вже там з них готують страви дітям. Майже всі загальноосвітні та дошкільні заклади в місті, а саме 339, обслуговує компанія ТОВ «Контракт Продрезерв 5».

До контролю системи харчування дітей безперешкодно допускають батьків. Вони можуть скуштувати їжу, перевірити вихід порцій тощо.

За словами заступника директора ТОВ «Контракт Продрезерв 5» Тетяни Пономарчук, вони можуть прийти до їдальні у школі чи в дитячий садок і подивитися, як готують страви, з яких продуктів, у яких умовах, а також скуштувати їжу, перевірити вихід порцій тощо.

«Система харчування дітей у школах і садках цілком прозора. Наше підприємство активно контактує з батьками. Кожен з них може зателефонувати на нашу єдину гарячу лінію (097) 001-12-01 і залишити будь-яку інформацію щодо харчування дітей. Окрім того, у кожній школі є куточок споживача з Книгою скарг та побажань, а в дитячих садках – скриньки під замком, у які батьки теж можуть кидати листи зі своїми пропозиціями чи описом тих моментів, які не влаштовують у харчуванні їхніх дітей. Усі звернення фіксуються, розглядаються і враховуються у роботі», – наголосила заступник директора ТОВ «Контракт Продрезерв 5».

Член батьківського комітету школи № 75 Оксана Бріжак зазначила: школярі й батьки задоволені новою системою харчування за принципом аутсорсингу, яку забезпечує компанія «Контракт Продрезерв 5».

«У школі навчаються двоє моїх дітей. Дочка – в 11-му класі, син – у 5-му, тобто можу порівнювати, як було раніше у харчуванні школярів, і як зараз. Дітям подобаються страви у шкільній їдальні, вони справді смачні. Ми, батьки, самі не раз дегустували. Крім того, розширився асортимент. Діти люблять і перші страви, і м’ясні, і салати, а також, хай як це дивно звучить, каші. Головне те, що батькам не забороняють відвідувати їдальню, а компанія враховує наші побажання, зауваження. Це сучасний, європейський підхід, і так має бути», – розповіла жінка.

У дитячому садку № 92 батьки також можуть безперешкодно прийти до харчоблока, подивитися, в яких умовах і з яких продуктів готують страви.

«Неодноразово з батьками перевіряли якість харчування у нашому садочку. Страви, вихід порцій, вказані у меню, повністю збігаються. Загалом, якщо виникають будь-які моменти, пов’язані з поліпшенням харчування, компанія враховує побажання батьків – це головне. Моя донечка приходить із садка і в подробицях розповідає, що вона їла за день. Полюбляє сирні запіканки, перші страви», – зазначила член батьківського комітету дитсадка Ганна Сіра.