У Дніпрі до дня Конституції України пройде традиційний диктант у нетрадиційному місці: як долучитися

У Дніпрі 28 червня відбудеться масовий диктант серед містян, до якого можна бути приєднатися будь-кому, повідомляє Дніпровська Панорама з посиланням на департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання.

Через початок війни минулого року диктант довелося скасувати. Проте на цьому тижні диктант все ж таки пройде на станції метро "Вокзальна" задля безпеки жителів нашого міста. Для кожного учасника будуть розміщенні столи та стільці. Тепер дніпряни почують диктант від українського коміка Юрія Ткача. 

Проте щоб не втратити місце, попередньо треба зареєструватися за цим посиланням. Участь також можна буде взяти онлайн на Ютуб. Також учасникам, які напишуть диктант без помилок, обіцяють подарунки.

диктант

Примітка:

У 2021 році диктант в честь Дня Конституції України відбувся просто неба на площі імені Тараса Шевченка. Його читав відом український мовознавець Олександр Авраменко. Дехто писав сидячі за партами, а дехто сидів просто на траві. Того року у диктанті взяли участь близько тисячі охочих. Переважно молодь. 

Маємо надію, що цьогоріч, не дивлячись на війну, учасників буде значно більше.

Нагадаємо, раніше ми писали, що як жителям Дніпра отримати компенсацію за ракетний удар по будинку.