У Дніпрі Інспекція з питань контролю за паркуванням розпочала роз’яснювальну роботу з водіями

29 листопада Інспекція з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради розпочала проводити роз’яснювальну роботу серед водіїв транспортних засобів, що порушують правила стоянки. Поки виносять попередження, а згодом почнуть штрафувати. Роз’яснювальна робота триватиме щодня протягом місяця. 
«Відсьогодні ми розпочинаємо роботу у тестовому режимі та інформуємо про це водіїв, які порушують правила дорожнього руху в частині паркування. У майбутньому такі порушники притягатимуться до відповідальності. Дату, коли інспектори почнуть складати адміністративні протоколи, ми повідомимо додатково», – зазначив начальник Інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради  Володимир Бацун.
За словами посадовця, найчастіші порушення з боку водіїв – це зупинка на пішохідних переходах, зупинка у другій смузі руху, недотримання відстаней до перехресть і пішохідних переходів.
Наразі інспектори працюють у центральній частині Дніпра, адже вона найбільше завантажена транспортом.
«У центрі Дніпра є проблема із заторами через неправильне паркування. Ми сподіваємося, що інформаційна та роз’яснювальна робота допоможе донести до водіїв, що нехтування правилами дорожнього руху створює небезпеку на шляхах і перешкоди для руху громадського транспорту та пішоходів», – підкреслив інспектор Євгеній Волков.
Самі ж водії, коли бачили, що на їхніх автомобілях інспектори залишили інформаційні матеріали, підходили та роздивлялися листівки. Проте, помітивши працівників Інспекції з питань контролю за паркуванням, казали, що це не їхнє авто.