У Дніпрі працевлаштували понад півтисячи вимушених переселенців

Протягом року, з самого початку повномасштабної війни в Україні, до міської ради Дніпра , комунальних підприємств та установ взяли на роботу 570 вимушених переселенців. У кожному окремому випадку доводилося вивчати як вміння людини, її освіту і бажання працювати, передає Дніпровська панорама, з посиланням на сайт Дніпроради. 

Декілька прикладів життя вимушених переселенців у Дніпрі, які працевлаштуваися у Дніпрі.

Історія  Інни Петрівни схожа на інші й в той же час - унікальна.  Жінка професійна лікарка. Рік тому вона приїхала до Дніпра з Донеччини. ЇЇ рідний дім знаходиться в 20 км від Бахмуту. А на той час найгарячішою точкою був Ізюм, який теж знаходиться недалеко від її міста. Тож жінка разом зі своєю мамою виїхали до Дніпра.

    лікарка портрет

На пошуки роботи направилась до найближчої поліклініки, і після зустрічі з завідувачкою її взяли на роботу лікарем-офтальмологом.

   лікарка

У роботу влилася легко, бо це моя основна діяльність, якою я займалась 30 років у своєму рідному місті. Колектив чудовий, до мене поставились дуже лагідно та з повним розумінням ситуації. Дуже вдячна Дніпру за теплий прийом і скажу чесно, що теоретично я б хотіла тут залишитись, але якщо закінчиться війна, мій будинок та лікарня, де я працювала, будуть цілі і неушкоджені, то я, звичайно, повернусь, бо там все моє життя, - зазначила вимушена переселенка, лікарка-офтальмолог одного із медичних закладів Дніпра Інна Петрівна.

Загалом до медичних закладів Дніпра працевлаштовано 240 осіб. З них 96 лікарів, 101 - середній медичний персонал, 23 - молодший медичний персонал і 20 - технічний персонал. Всі вони приїхали до нас з гарячих точок України, як і Катерина Володимирівна.

   ще лікарка

Жінка вже вдруге вимушено покидає домівку. Вона родом із Горлівки, де працювала медиком з ургентними пацієнтами. Але у 2014 році її місто було окуповане російськими терористами, тож жінці довелось переїхати до Слов'янська і все почати з початку. Проте через повномасштабне вторгнення росії до України жінка знову переїхала. Але вже до Дніпра.

   ще лікарка2

Коли я вже більш менш акліматизувалась, то стало питання про пошук роботи. У Дніпрі я ніколи не була, мені місцеві підказали, де тут найближча лікарня. Тож я пішла туди, звернулась до адміністрації. І так мене взяли на роботу. Дуже тепло прийняли, вислухали та увійшли в моє непросте становище. Спочатку знайшли мені роботу на пів ставки невропатологом, і вже після запропонували мені повну ставку. І так я вже протягом року веду прийом та лікую людей, - розповіла Катерина Володимирівна.

48 вимушених переселенців працевлаштували і до КП «Дніпроводоканал». Серед них і Олена Артеменко. Жінка все життя прожила у Маріуполі.

жінка 3 портрет

Після початку повномасштабного вторгнення у своєму місті вона вже не могла знаходитись через безупинні обстріли, відсутність світла, газу, води та зв'язку, тож 18 березня з чоловіком, сином та батьками наважилась на переїзд.

Емоційно я вже не зможу передати той стан, в якому я була, коли покидала Маріуполь. Це моє рідне місто, в якому я народилась. З кожним роком воно ставало все красивіше та сучасніше, але в день, коли ми виїжджали, я не впізнала Маріуполь. Те, що зробили з ним окупанти - неможливо передати на словах, - зазначила Олена.

  жінка 3 робота

В рідному Маріуполі жінка працювала в КП «Маріупольводоканал» досвідченим фахівцем в договірному відділі, тож коли приїхала до Дніпра, вирішила професію не міняти і пішла до КП «Дніпроводоканал». Дізнавшись про її великий досвід та здобутки на минулій роботі, Олену взяли на роботу на ту ж саму посаду.

Коли приїхали до Дніпра, я два місяці приходила до тями і лише у травні звернулась до КП «Дніпроводоканал». І я до кінця свого життя буду молитись на керівництво підприємства, бо це настільки душевні люди, наскільки прониклись моєю історією і одразу увійшли у моє положення. І я не відчула себе чужою, а навпаки - було відчуття, що я з ними вже років 20 разом працюю. Дуже велика подяка їм та Дніпру за те, що прийняли мене», - розповіла інженерка КП "Дніпроводоканал" ДМР Олена Артеменко.

   жінка переселенка

Всім працевлаштованим ми надали такі посади, як слюсар ремонтник, електромашиніст та інші. Загалом ми працевлаштували вимушених переселенців з Донецької, Луганської, Харківської, Миколаївської області та навіть з Криму. В нас ще є вакантні місця: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустанов, слюсарі-ремонтники, слюсарі аварійно-відновлювальних робіт та електрогазозварювальники, - додала  помічниця директора КП «Дніпроводоканал» Поліна Роменська.

Тож з питань працевлаштування до КП «Дніпроводоканал» можна звернутись за телефонами:

067-611-98-73, 056-719-93-54.

У комунальних підприємствах та установах Дніпровської міської ради також є ще вакантні місця на різні посади. Дізнатись про працевлаштування можна в інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР за телефоном 050 410 34 43 або переглянути вакансії у телеграм каналі https://t.me/Work_DniproUA.

Раніше ми писали про: «Дніпро Квітучий»: сьогодні в місті висадили 507 дерев (Фото)