В Днепре в ТРЦ "Аполло" вспыхнул языковой скандал: продавец нахамил журналистке

В книжном бутике в ТРЦ "Аполло" в Днепре вспыхнул языковой скандал. Об этом на своей странице в Facebook рассказала журналистка Дарина Сухонос-Табацкая, сообщает Днепровская Панорама. 

По словам журналистки, скандал вспыхнул в тот момент, когда продавец книг влез в обсуждение подарочного издания. 

152420124_2460552864090860_4850573293781570319_o

"Про мовний срач, в який мене втягнули
Магазин книжок в @ТРЦ Аполло. Заходим з мамою. Ми в масках, чоловік на касі років 50+ - без. Вітається російсько. Чесно, я в таких випадках нічого не кажу, бо є закон..і якщо комусь IQ не дозволяє вивчити п`ять слів, ну таке життя. Киваємо у відповідь.
Дивлюсь на полиці і кажу мамі, мовляв, он видання Гаррі Поттер подарунковий. Мужчина втручається у розмову "Есть на русском и английском!". У мене трішки бомбить. Дивлюсь на нього дуже довгим поглядом, він ніяковіє.

"Навіщо мені російською?"- кажу повільно. Мужчина зависає. Я пояснюю, що він порушив вже два закони, які діють. Він починає грубо нападати,0 переходить на українську мову і каже, що я, така невихована, з ним не привіталась, а він може і українською: "Добрий день!"-ледь не кричить він.
Я мовчки виходжу з бажанням купити людині "Новопасит" і тести О.Авраменка. Для розширення мовного запасу", - написала Дарина.

Previously in this topic: