Вічні цінності: У Дніпрі відкрили єпархію православної церкви

11 жовтня в Дніпрі урочисто відкрили єпархіальне управління Української православної церкви Київського Патріархату, будівля якого розташовується за адресою: вул. Січових Стрільців 3А.

На захід завітали представники обласної та міської ради, правоохоронних та інших державних структур, меценати. Освятив будівлю єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон. Після цього він разом із меценатом, який допомагав у відкритті єпархіального управління, підписав пам'ятний циркуляр – указ про відкриття єпархії. 

«Подія, яку ми тут сьогодні звершили, велика. І немає меж радості всьому цьому. Завдяки великій кількості однодумців Українська православна церква Київського Патріархату у Дніпрі отримала цей центр – єпархіальне управління. Велика вдячність і уклін усім, хто допомагав у його відкритті, жертвував власні кошти, вболівав за цю справу. Це вічні цінності. Нехай Господь нам усім допомагає тут працювати на благо України, вірян, усього народу», – сказав єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон. Під час заходу заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко вручив єпископу Симеону з нагоди відкриття єпархії вітальний лист від очільника міста Бориса Філатова та подяку міської ради. «Приміть найщиріші вітання. Сьогоднішня подія дуже важлива для нашого міста. Миру, добра і розвитку», – зазначив Олександр Шикуленко.