Відмінна закрутка на зиму: паста з болгарського перцю нікого не залишить байдужим
Ніжна, яскрава, неймовірно апетитна. Взимку підніме настрій своїм сонячним кольором. Дніпровська панорама пропонує дуже смачну пасту з болгарського перцю.
Ця паста підійде до будь-яких страв як заправка. В ній дуже багато корисних вітамінів, яких так не вистачає взимку. Перейдемо до приготування.
Складові:
- Болгарський перець - 500 гр
- Цибуля ріпчаста - 50 гр
- Соняшникова олія - 1.5 стол.
- Сіль - 0.5 чайн.
- Цукор - 1 чайн.
- Вода - 0.5 скл.
- Оцтова есенція - 0.5 чайн.
Спосіб приготування:
- Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Болгарський перець краще вибирайте яскраво-червоного чи оранжевого кольору – так соус вийде красивішим.
- Всі овочі попередньо вимийте, очистіть від шкірки. У перцю видаліть насіння коробочки, розрізавши його навпіл. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте довільно - нарізка всіх овочів не відіграє значення, оскільки все буде пробиватися блендером.
- Наріжте так само довільно перець.
- Складіть підготовлені овочі в сотейник або казан з товстим дном. Поставте на плиту, додайте трохи води та варіть під кришкою на повільному вогні до м'якості перцю та цибулі. На це піде близько пів години.
- Тепер перебийте овочеву масу занурювальним блендером або в кухонному комбайні. Тонкість подрібнення регулюйте на свій смак, хтось любить, щоб залишалися невеликі шматочки.
- Додайте в отриману пасту із солодкого перцю сіль, цукор, трохи оцту чи лимонної кислоти за бажання і знову доведіть до кипіння. Варіть при повільному кипінні до отримання бажаної густини соусу.
- Розлийте готову пасту із солодкого перцю в підготовлені заздалегідь стерильні баночки і закрийте кришками, що прокип'ятять. Відправте закрутку на зиму із солодкого перцю під теплий рушник або плед до повного остигання. Зберігати можна у кімнатних умовах.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, що родина просить подвійну порцію: баклажанові човники з фаршем у духовці.