Відмінна закрутка на зиму: паста з болгарського перцю нікого не залишить байдужим

Ніжна, яскрава, неймовірно апетитна. Взимку підніме настрій своїм сонячним кольором. Дніпровська панорама пропонує дуже смачну пасту з болгарського перцю.

Ця паста підійде до будь-яких страв як заправка. В ній дуже багато корисних вітамінів, яких так не вистачає взимку. Перейдемо до приготування.

Складові:

  • Болгарський перець - 500 гр
  • Цибуля ріпчаста - 50 гр
  • Соняшникова олія - 1.5 стол.
  • Сіль - 0.5 чайн.
  • Цукор - 1 чайн.
  • Вода - 0.5 скл.
  • Оцтова есенція - 0.5 чайн.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Болгарський перець краще вибирайте яскраво-червоного чи оранжевого кольору – так соус вийде красивішим.
  2. Всі овочі попередньо вимийте, очистіть від шкірки. У перцю видаліть насіння коробочки, розрізавши його навпіл. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте довільно - нарізка всіх овочів не відіграє значення, оскільки все буде пробиватися блендером.
  3. Наріжте так само довільно перець. 
  4. Складіть підготовлені овочі в сотейник або казан з товстим дном. Поставте на плиту, додайте трохи води та варіть під кришкою на повільному вогні до м'якості перцю та цибулі. На це піде близько пів години.
  5. Тепер перебийте овочеву масу занурювальним блендером або в кухонному комбайні. Тонкість подрібнення регулюйте на свій смак, хтось любить, щоб залишалися невеликі шматочки.
  6. Додайте в отриману пасту із солодкого перцю сіль, цукор, трохи оцту чи лимонної кислоти за бажання і знову доведіть до кипіння. Варіть при повільному кипінні до отримання бажаної густини соусу. 
  7. Розлийте готову пасту із солодкого перцю в підготовлені заздалегідь стерильні баночки і закрийте кришками, що прокип'ятять. Відправте закрутку на зиму із солодкого перцю під теплий рушник або плед до повного остигання. Зберігати можна у кімнатних умовах.

Смачного!

паста з болгарського перцю 1

Нагадаємо, раніше ми писали, що родина просить подвійну порцію: баклажанові човники з фаршем у духовці.