Настя і Святий Віктор: історія про дівчину з Дніпра, яка наближає перемогу (Відео)

Історія про Настю і машину під назвою "Святий Віктор" вже стає відомою не лише в колах волонтерів Дніпра. Бо про таких, як Анастасія Теплякова треба розповідати якомога більше. З початку повномасштабної війни, дівчина та її друзі відправили на фронт вже 15 автівок! І це лише частина того, що волонтери роблять для військових, повідомляє Дніпровська панорама.

Анастасія Теплякова наукова співробітниця музею "Літературне Придніпров'я". На перший погляд її професійне заняття ніяк не зіткається з військовими машинами. Однак, саме ця дівчина опікується залізними помічниками бійців. Взагалі, разом з однодумцями -друзями дівчина допомагає військовим ЗСУ з 2014 року. Вони відправляють, а іноді возять самі все необхідне військовим  – від їжі, смаколиків і білизни, до дронів та автомобілів.

Зараз завдяки їхнім зусиллям на фрогнт відправлено понад 15-ти машин. Серед залізних помічників є унікальні, такі як мерседес, якого бійці назвали «Святий Віктор». Він має чудову історію і вже став зіркою дніпровської преси. Спочатку, звісно, завдяки назві.

машина і водій

 В якийсь момент вони мені кажуть - ми ж там на Святому Вікторі їздимо. Я кажу - на чому ви їздите? Ми його називаєм Святий Віктор - відповідають.Тому що сам він страждав багато, якось лише каркас залишився. Але в ньому ніхто не постраждав, - розповідає Анастасія.

ГНастя і машина

Одного разу  автомобіль привезли майже повністю розбитим. Анастасія подумала що тепер він зможе перебувати в музеї, як експонат. Проте майстрам СТО вдалося його врятувати та відправити знов служити військовим.

Якщо докладати зусиль то все можливе. Таке відчуття потужної сили…Ремонт був дуже дорогий, тривав кілька місяців, але він поїхав - каже Настя

Втім до музею "Святий Віктор" все ж частково потрапив. В експозиції «Слово на сходах до перемоги» зараз знаходяться двері автомобіля та колесо, простріляне ворожими кулями.

Колесо замінили. Машину зібрали як пазл, - каже Анастасія

Вона його називає "Вітя". І в цьому можна бачити ще одну рису характеру дівчини - її відвертість. Нещодавно Анастасія з колегою вирішила створити невеликий пересувний театр ляльок. Тепер вони влаштовують вистави для маленьких відвідувачів музею й виступають на прифронтових територіях.

 Люди дивуються. Ті хто був в окупації звикли мовчати, щоб не привертати до себе уваги. А тут приїжджаю я вся в блискітках і з ляльками. І вони здивовані, - розповідає Настя

настя і ведмідь

Анастасія з задоволенням знайомить журналістів з ляльками, яких в музейному театрі вже вистачить на великі вистави. І вони їх покажуть у місцях, які обов'язково звільнять бійці ЗСУ. 

Раніше ми писали про: Уроки в укритті. У Дніпровському районі в одній із шкіл запровадили змішану форму навчання