Як у Дніпрі зустріти новий сонячний рік, який прийде зі сходом 21 березня

Цікавою особливістю весняного рівнодення у 2023 році, яке настає у понеділок, 20 березня, о 23:25 за київським часом, є молодик. Його точна фаза відбудеться вже 21 березня о 19:23. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

До цього астрономічного періоду прикута увага всіх астрологів світу - адже починається новий річний життєвий етап для всієї Землі та для кожного з нас. При цьому новий сонячний рік настає на тлі завершальної фази Місяця, яка вже 21 березня з'єднається із Сонцем у фазі точного молодика о 19:24 за Києвом.

Це говорить про те, що ми всі із Всесвіту отримуємо сигнал про те, що протягом цього року відбудеться завершення якихось значних у минулому програм. А далі очікуємо на початок чогось важливого нового. За місячним календарем момент весняного рівнодення відбувається у 28-й місячний день. Це передостанній день місячного місяця, який називається Лотос. Енергії в Місяця залишилося зовсім мало. Місячний цикл закінчується. Однак це дуже світла місячна доба. Вона символізує відновлення миру, рівноваги, справедливості та милосердя. Це період розуміння вищих істин і набуття духовної свідомості, коли можливе прозріння і перетворення душі. Ось така світла програма закладається у новому сонячному році, - каже астропсихолог Олена Осипенко.

Точний момент весняного рівнодення настає, коли Сонце щодо Землі у своєму видимому русі входить у 1-й градус Овна. З цього дня у свої права вступає астрономічна весна.

У сонячному календарі є таке правило: коли Сонце, перебуваючи в 1-му градусі Овна, зійде над горизонтом у тій місцевості, де ви живете, почнеться Новий сонячний рік. Раджу Вам заздалегідь подивитися, коли сходить Сонце над територією, де ви живете і обов'язково зустріти новий сонячний рік. Саме 21 березня зі сходом Сонця починається відлік сонячних днів. 1-й сонячний день символізує самого Творця. Він пов'язаний із творчістю та радістю, які поєднуються з внутрішньою відповідальністю за свою місію на Землі. 21 березня по можливості всім потрібно зустріти схід Сонця, а разом із ним і Новий сонячний рік! – радить Олена Осипенко.

Зазначимо, що у вівторок, 21 березня, схід Сонця у Дніпрі відбудеться о 5:41.

Раніше ми писали, що у Дніпрі легендарний автомобіль перетворили у артоб'єкт.