Замість нудних пиріжків. Пиріг із зеленою цибулею та яйцями
Дуже смачний пиріг із зеленою цибулею та яйцями. На другий день ще смачніше. Хороша альтернатива набридлим пиріжкам. Рецептом ділиться Дніпровська панорама.
Я випікала його у формі кола, як сонечко з дещо незвичайним розташуванням начинки. Вона у мене зосереджена по центру під частими ґратами, а навколо я розташувала овальні пиріжки. І для тих приверед, які не люблять цибульну начинку, можна знайти шматочок без неї.
Продукти для тіста:
- 300 мл суміші молока з водою,
- 100 мл рослинної рафінованої олії,
- 3 ст. цукру,
- 1 ч. л. солі,
- 1 яйце (білок - у тісто, жовток - для змащення верху),
- 2 ч. л. сухих дріжджів,
- близько 500 г борошна.
Начинка:
- великий пучок цибулі, пучок зелені,
- 3-4 варені яйця,
- 1-2 ст. вареного рису для розсипчастості (можна без нього),
- сіль,
- перець,
- 2 ст. розтопленого вершкового масла.
Рецепт розрахований як для замісу руками, так і хлібопічки.
Приготування начинки:
Цибулю, яйця, зелень порубати, додати варений рис, посолити, поперчити до смаку, заправити розтопленим вершковим маслом та акуратно, але ретельно перемішати. Поділити на 2 частини, більшу та меншу.
Готуємо тісто:
Суміш молока з водою (1:1) з'єднати з олією, додати збитий білок, цукор, сіль, дріжджі, ретельно перемішати і залишити хвилин на 10, доки дріжджі розійдуться. Потім ввести борошно і замісити не круте, еластичне тісто. Поставити на настоянку в тепле місце на 1:00, в процесі обм'яти.
Готове тісто розділити на дві частини. З однієї частини розкотити 1 велике тонке коло, а інший поменше (на нього викладатиметься начинка) і викласти їх у круглу форму для випікання один на одного. У мене кругла, скляна форма 30 см у діаметрі. З цієї частини тісто має залишитися для грати.
Більшу частину начинки викласти на менше коло, щоб вона не виходила за його межі, а поверху накласти часті ґрати. З другої частини тіста сформувати овальні пиріжки з меншою частиною начинки і покласти навколо решітки, біля бортиків.
Сформований таким чином пиріг поставити на вистоювання на 20 хвилин, а потім змастити яєчним жовтком, збитим з крапелькою води. Після цього пиріг помістити в духовку, розігріту до 180 градусів та випікати до готовності 40-50 хв.
Подавати пиріг трохи теплим або охолодженим з бульйоном, картопляним супом, або улюбленими напоями.
Нагадаємо, раніше ми писали: Хачапурі з сиром – дуже проста і смачна страва грузинської кухні (Відеорецепт)