Зморшок-переросток: на Дніпропетровщині виріс аномально великий гриб (Фото)

В Дніпропетровській області зараз - весняний сезон грибів. Як правило, гриби збирають у лісах. Але мало хто здогадається шукати їх, наприклад, на території заводу. Мешканка Кривого Рогу Маргарита Адаменко показала свою знахідку - дуже великий зморшок, який вона знайшла на території металургійного заводу. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на групу у Facebook "Грибники UA".

Як написала автор посту, зморшок-переросток вона знайшла на території одного з металургійних заводів Кривого Рогу 1 травня. На фото видно, що гриб майже в два рази більше жіночої руки. Хоча, зазвичай, у зморшків довжина ніжки сягає 1-2 сантиметрів, а шапочка 3-6 сантиметри заввишки.

У коментарах до посту деякі читачі написали, що такий аномально великий гриб, який знайдено на території заводу, напевно "забагачений" важкими металами. Хоча тільки експертиза може встановити, чи дійсно гриб не можна їсти.

Зморшки - це їстівний гриб, який поширений по всій Україні. Їх вживають у їжу тільки після відварювання. Також їх можна сушити про запас.

Нагадаємо, раніше ми повідомляихли про те, що у Дніпрі спостерігається справжнє нашестя змій.