14 березня. Що сьогодні треба зробити, щоб бути здоровим весь рік

14 березня - знаменний день в українському календарі. Він поєднує в собі шану до захисників Вітчизни та духовне значення, пов'язане з пам'яттю святого Бенедикта. 14 березня: День українського добровольця, день пам'яті святого Бенедикта. Про це повідомляє Дніпровська порадниця

День українського добровольця

2014 року, в розпал Революції Гідності та на початку російської агресії, українські добровольці стали на захист свободи та суверенітету нашої країни. Їх відвага, самовідданість та щирий патріотизм стали зразком для наслідування.

Сьогодні ми вдячні всім добровольцям, які ризикували життям, щоб захистити Україну. Їхній внесок у нашу спільну перемогу неоціненний.

доброволець

День пам'яті святого Бенедикта

14 березня також відзначають день пам'яті святого Бенедикта Нурсійського - італійського монаха, засновника ордена бенедиктинців. Його життя та діяльність мали значний вплив на розвиток християнства в Європі.

Бенедикт Нурсійський народився близько 480 року в італійському місті Нурсія. З раннього дитинства він відрізнявся побожністю та прагненням до духовного життя. У 20 років він покинув Рим, де здобував освіту, і оселився в печері, шукаючи самотності та єднання з Богом.

З часом до Бенедикта почали приходити люди, шукаючи духовного керівництва. Він організував для них чернечу громаду, засновану на суворих правилах, які згодом стали відомими як "Бенедиктинське правило".

Бенедиктинське правило відрізнялося практичністю та чіткою організацією життя ченців. Воно включало молитви, читання Святого Письма, ручну працю та служіння ближнім.

Завдяки своїй практичності та духовному глибині, Бенедиктинське правило стало основою для багатьох інших чернечих орденів у Західній Європі.

Традиції та прикмети 14 березня

В народі 14 березня вважали днем, який слід присвятити домашній худобі. Тварин добре годували, виводили на двір, щоб помити, а в хліві прибирали.

З цим днем також пов'язані деякі прикмети:

Що можна робити сьогодні

Венедиктів день вважали часом, коли потрібно доглядати за худобою, адже саме в цей період у тварин починається линяння, корови вагітніють. Селяни займалися прибиранням в оселі, особливо важливо було змінити постіль, адже вірили, що це допоможе вберегти здоров'я.

  • Якщо корова відмовляється пити воду, чекайте на дощ.
  • Туман свідчить про негоже літо.
  • Якщо корова почала гірше доїтися, погода погіршиться.
  • Морозний день віщує ще тиждень морозів.
  • Хмари пливуть високо і швидко - погода буде гарною.
  • Грім віщує тепле літо.

Іменини 14 березня:

Михайло
Ростислав

Талісман людини, народженої 14 березня:

Берил
Берил - один з найкрасивіших і найміцніших каменів. Він буває різних кольорів, але найчастіше зустрічається зелений берил. Цей камінь вважають символом мудрості, багатства і удачі.

14 березня - день, який поєднує в собі героїзм та духовність. Це час, щоб згадати про тих, хто захищає нашу землю, а також про важливість духовного розвитку та єднання з Богом.

Бажаємо вам гарного дня!