7 секретів бездоганного сну: прокидайтеся бадьорими та щасливими

Втомилися від безсонних ночей і ранкової розбитості? Наші 7 лайфхаків допоможуть вам налагодити сон, покращити самопочуття та зарядитися енергією на весь день. Створіть ритуал відходу до сну, подбайте про комфортну атмосферу в спальні, уникайте стимуляторів, дотримуйтесь режиму сну – і ви будете спати, як немовля, повідомляє Дніпровська порадниця.

Створіть ритуал відходу до сну

Це може бути що завгодно: читання книги, прийняття ванни, медитація або прослуховування спокійної музики. Ритуал допоможе вашому організму зрозуміти, що пора готуватися до сну.

Забезпечте комфортну атмосферу в спальні

Температура в спальні повинна бути прохолодною (близько 18 градусів), а кімната - темною і тихою. Використовуйте штори, щоб блокувати світло, і беруші, якщо вам заважає шум.

Уникайте стимуляторів перед сном

Не рекомендується вживати кофеїн, алкоголь або нікотин за кілька годин до сну. Ці речовини можуть перешкодити вам заснути або призвести до неспокійного сну.

Встановіть режим сну

Намагайтеся лягати спати і прокидатися в один і той же час щодня, навіть у вихідні. Це допоможе вам регулювати природні біологічні ритми.

Регулярно займайтесь спортом

Фізичні вправи протягом дня допоможуть вам краще заснути вночі. Однак не рекомендується займатися спортом за 2-3 години до сну, тому що це може вас збудити.

Не їжте перед сном

Не рекомендується їсти за 2-3 години до сну. Це може призвести до дискомфорту і порушити ваш сон.

Не бійтеся встати з ліжка, якщо не можете заснути

Якщо ви не можете заснути протягом 20 хвилин, встаньте з ліжка і займіться чимось розслаблюючим, поки не відчуєте сонливість. Не лежіть в ліжку, ворочаючись, так як це може призвести до тривоги.

Також раніше ми писали Як часто міняти постільну білизну: про це знає далеко не кожна хазяйка