750 млн грн завинили мешканці Дніпра за воду. Що робити, щоб уникнути суду

Дніпрянам продовжують нагадувати про своєчасну оплату за послуги водопостачання, адже нині борг перед КП "Дніпроводоканал" сягнув 750 млн грн. Лише мешканці двох районів міста, а саме Чечелівського та Центрального, завинили за воду близько 131 млн грн, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на інформацію міськради.

водоканал оплата

Крім цього, підприємства заборгували нам 22 млн грн, а бюджетні організації понад мільйон. За останній рік заборгованість населення у Чечелівському та Центральному районах зросла на 13 млн грн. Тісно співпрацюють із нами підприємства та бюджетні установи. Проте, нагадуємо, що якщо у вас тимчасові труднощі з оплатою за воду, можна звернутися до абонентських служб у кожному районі міста або до Центрів абонентських послуг ТОВ "ЄРЦ КП", де укладуть договір на реструктуризацію. На сьогодні вже укладено 372 таких договори на суму приблизно півтора мільйона, - пояснив Ігор Мирошник, начальник Центрально-Чечелівської абонентської служби.

водоканал оплата

Тим, хто не укладає договори на реструктуризацію та ігнорує оплату за воду, готується судовий процес.

водоканал оплата

Щомісяця претензійно-позовний відділ отримує документи для підготовки позовних заяв до суду з усіх районів міста. Кожен такий мешканець, окрім суми боргу, має сплатити судовий збір, інфляційні витрати та 3 % річних на основну суму заборгованості. Якщо суд вирішить справу на користь нас, рішення передається до Державної виконавчої служби або приватних виконавців, які примусово стягують борги, арештуючи кошти боржника та його майно, - підкреслила Лінда Тимошенко, керівниця претензійно-позовного відділу.

водоканал оплата

За останні три роки між споживачами та підприємством укладено 884 договори реструктуризації на суму 11,6 млн грн. Тим не менше, борги продовжують зростати.

Реструктуризація дозволяє споживачеві погашати борг поетапно та уникнути примусового стягнення та додаткових витрат, - зазначив представник КП "Дніпроводоканал" Ян Майдан.

водоканал оплата

Для укладання договору реструктуризації споживач може звернутися до абонентських служб КП "Дніпроводоканал" чи Центрів абонентських послуг ТОВ "ЄРЦ КП".

Адреси та телефони для консультацій за посиланням – https://vodokanal.dp.ua/kontakti/

Нагадаємо, раніше ми писали: У грудні деякі будинки у Дніпрі залишаться без газу