Абрикоси у Дніпрі: скільки коштують та звідки їх везуть (фото)

З середини червня у Дніпрі розпочався сезон абрикосів. Фрукти продають як на ринку, так і в супермаркетах. Щоправда, через російсько–українську війну багато товарів везуть з-за кордону. Через це ціни, м’яко кажучи, «кусаються». Скільки коштують абрикоси та звідки їх завозять – далі у матеріалі Дніпровської Панорами

Ціна на абрикоси залежить від розміру, кольору та смаку фрукта. Так, маленькі абрикоси коштують близько 65-70 гривень за кілограм. Великі – від 80 гривень за кілограм.

Наприклад, у супермаркеті "Варус" абрикоси першого гатунку продають за 64,90 грн/кг. Фрукти наші, з України. 

варус

У АТБ продають "екзотичний" ананасовий абрикос - коштує він 66,95 грн за кілограм. Фрукти привезли з Узбекистану.

атб абрикоси

А в "Сільпо" можна придбати крупні абрикоси за 108 грн/кг та 119 грн/кг, привезені з Закарпаття. Також можна придбати українські звичайні абрикоси за 87 грн/кг.

сільпосильпо абрикоси

А ось на ринку "Озерка" ціни на абрикоси можуть сягати й 100 гривень, це за сорт Ананасові. Можна знайти й дешевші абрикоси, ціни коливаються від 60-70 до 90 гривень. 

абрикоси

Взагалі у Дніпрі порівняно з червнем фруктові полиці зарясніли. Закарпатські персики та абрикоси - по 50-60 гривень. Є лохина, малина. А от чого не знайдеш - то це прилавків з улюбленими херсонськими кавунами.

Читайте також У Дніпрі подорожчали сливи: таких цін ви ще не бачили