Адвокат затриманого патрульного з Дніпра запевняє, що немає жодних підстав тримали його під вартою (відео)

Адвокатом затриманого патрульного, якого обвинувачують у стрілянині в Дніпрі ввечері 29 серпня, внаслідок якої вбито чоловіка, стала відома адвокатка Юлія Сегеда. Про це стало відомо з її відеозвернення у Фейсбук, повідомляє Дніпровська панорама.

Юлія Сегеда просить журналістів про виважене висвітлення подій. Деталі обіцяє оприлюднити згодом, адже є таємниця слідства.

Була важка доба, безсонна ніч. З вчора, з вечора, я є адвокатом затриманого патрульного. Ви знаєте: якщо я взяла цього підзахисного, то я для себе усвідомлюю, що я на боці справедливості, – заявила Юлія Сегеда.

Вона наголосила: якщо ми хочемо, щоб поліція нас захищала, вона повинна вміти та не боятися захищати себе.

За словами Юлії Сегеди, поведінка загиблого не має виправдання. Жінка попросила ЗМІ ставитися дуже виважено до публікацій на цю тему.

Проте деталі поки не може розказати – посилається на таємницю слідства.

Наразі поліцейський затриманий, буде суд, на якому оберуть запобіжний захід. Але, на переконання адвокатки, немає жодної підстави тримати підозрюваного під вартою.

Також адвокатка подякувала за слова підтримки для патрульних, які зараз висловлюють люди й пообіцяла інформувати про хід справи по можливості.

Сегеда є головою громадської організації "Ліга українських правозахисників". Веде авторську програму "Право на захист з Юлією Сегедою". У 2007 році вона заснувала власну юридичну компанію «Ексанте». Займається соціальними ініціативами, зокрема безкоштовно допомагає переселенцям, військовим та медичним закладам. Сегеду часто запрошують на тв-програми як експерта. У 2020 році балотувалась у Дніпровську міську раду від "Європейської солідарності", але зняла кандидатуру. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що патрульні зупинили автомобіль, в якому були дорослі та діти. Проте пасажири проігнорували вимогу вийти з салону. Тоді поліція почала силою витягувати їх транспорту та застосувала газовий балончик. 

Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та тричі вистрелив у спину пасажиру. Від отриманих травм чоловік помер.

Також читайте: Стрілянина в Дніпрі. Як себе почуває постраждала поліцейська (відео)

"Віз дітей і коханку на море". З'явилися нові деталі стрілянини у Дніпрі (відео)