Ворожі агенти розвідували локації складів з боєприпасами та позиції українських військ на Дніпропетровщині

СБУ знешкодила агентурну групу фсб, яка готувала ракетні удари по об’єктах Укрзалізниці, розвідувала локації складів з боєприпасами та позиції українських військ у прифронтових районах сходу України та на Дніпропетровщині, а також підбирала кадри в адміністрації окупантів. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Службу безпеки України.

photo_2023-03-27_10-08-23
 
Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала розгалужену агентурну мережу фсб у результаті масштабної спецоперації у Харківській та Донецькій областях, до складу якої входило восьмеро місцевих жителів. Один з ворожих агентів використовував для прикриття статус помічника діючого народного депутата України та посвідчення журналіста.

photo_2023-03-27_10-08-21 (2)
 
Зловмисники збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіонів. Особливо агентів цікавили маршрути руху військових ешелонів і розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ.
 
Також агенти розвідували локації складів з боєприпасами, вогневих позицій, блокпостів та фортифікаційних споруд українських військ у прифронтових районах сходу України та на Дніпропетровщині.

photo_2023-03-27_10-08-22

Окрім цього, ще під час тимчасової окупації Ізюма і Балаклеї на Харківщині ворожі агенти підбирали кандидатів до складу місцевих окупаційних адміністрацій.
 
Контррозвідники СБУ поетапно задокументували злочинні дії російських агентів і затримали чотирьох учасників ворожої мережі. Ще четверо – перебувають зараз на території росії.

photo_2023-03-27_10-08-21
 
За даними слідства, агентурна мережа була сформована двома кадровими співробітниками фсб до початку повномасштабного вторгнення. До її складу увійшов агент, який раніше був завербований почесним консулом рф у Харкові. Після повномасштабного вторгнення, 24 лютого минулого року, фсб "активувала" свою агентуру для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Чотирьом затриманим повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадажмо, раніше ми повідомляли про те, що СБУ затримала інформатора ворожих спецслужб, який збирав розвіддані про оборону Дніпропетровщини.