Аномальна спека у Дніпрі: коли очікувати бажаної прохолоди

Половина областей України найближчими днями задихатиметься від спеки без жодного дощу. Синоптики попереджають про небезпечну спеку, адже стовпчики термометрів можуть піднятися до рекордних +40 градусів і вище, особливо на півдні та сході країни, повідомляє Дніпровська порадниця.

Над країною досі панує антициклон, який зустрічаючись з повітрям з тропічних широт, зокрема з Північної Африки, призведе до різкого підвищення температури. Принаймні так пояснює нинішню погоду синоптикиня Наталія Птуха. 

Максимальна температура на сьогодні, яка була зафіксована за всю історію інструментальних спостережень в Україні (близько 150 років), становила +42 градуси на метеостанції “Луганськ” 12 серпня 2010 року, – розповіла синоптик Наталія Птуха.

На думку Наталії, існує ймовірність наближення до цього рекорду, особливо на півдні та сході країни, вже наприкінці цього тижня.

У суботу стовпчики термометрів можуть піднятися до позначки +40 градусів і вище у деяких південних та східних областях. За словами синоптика, точний рівень спеки також залежатиме від хмарності та інтенсивності сонячного сяйва.

Спекотна погода протримається орієнтовно до 15 липня включно. Починаючи з 16 липня синоптики прогнозують певне послаблення спеки на заході України. У Дніпрі похолодає хоча б до +30 не раніше 18 липня.

Також раніше ми писали Україну накрила аномальна спека: поради, як діяти при тепловому ударі