Беру 6 яблук і трохи борошна: так мало хто готує. Найкращий пиріг, який я пробувала

Наразі важко здивувати людей випічкою з яблук. Вона є базовою, яка тільки може бути в пекарнях. Проте, 100-150 років тому багато селян могли задовольнятися лише яблучними пирогами, повідомляє Дніпровська панорама. 

Справа в тому, що не всі мали можливість купувати м'ясо чи яйця. Тому готували овочеві чи фруктові пироги. Завдяки цьому у світі є багато рецептів креативних пирогів. Варто дати рецепт одного з найцікавіших яблучних пирогів.

Інгредієнти для яблучного пирога:

     Сметана - 150 г;
     Яєчний жовток – 2 шт.;
     Цукор - 100 г;
     Борошно - 400 г;
     Розпушувач - ч. л.;
     Вершкове масло - 200 г;
     Яблуко - 6 шт.;
     Яєчний білок – шт.

Приготування яблучного пирога:

Змішуємо сметану з жовтками та цукровим піском, ретельно перемішуємо. Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем. У борошно викладаємо холодну вершкову олію, руками створюємо вершкову крихту.

Вливаємо в крихту сметанну суміш, замішуємо руками еластичне тісто.

Забираємо колобок на 10 хвилин у холодильник під плівкою.

Видаляємо у яблук шкірку та насіннєві коробочки, ділимо на дві частини кожне яблуко. Тісто ділимо на дві частини, розкочуємо обидва колобки у квадратні пласти однакового розміру.

На один пласт викладаємо часточки яблук на невеликій відстані один від одного. Проміжки між яблуками змащуємо яєчним білком.
Накриваємо яблука другим пластом тіста, защипуємо краї. Притискаємо один пласт до другого у проміжках між яблуками.


Застилаємо пергамент з пирогом на лист. Випікаємо пиріг при 180 градусах 30-35 хвилин|мінути| в духовці.
яблука можна посипати корицею перед тим, як накривати пластом. Після приготування рекомендується посипати пиріг цукровою пудрою.