Беру лаваш та 300 грамів м'яса. Рецепт, який побив усі рекорди з приготування

Як і багато різних страв, але м'ясні рулети полюбляють та готуют у багатьох країнах і люди з різними статками. Вони були вигадані в Римській Імперії близько 3000 років тому. Концепція скручування м'ясної начинки у тісто відбулася випадково. При цьому цей спосіб приготування став актуальним на віки, повідомляє Дніпровська панорама.

Згодом з'явилися не лише м'ясні види рулетів, а й солодкі. Згадаймо хоча б меренговий рулет.

Тенденція на приготування рулетів стала актуальною буквально скрізь — у Європі, Азії та Сході.

Поділимося способом приготування м'ясного рулету із Середньої Азії.

Інгредієнти для м'ясного рулету:

м'ясний фарш - 300 г;
цибуля - шт.;
морква - шт.;
солодкий перець - шт.;
сіль - ½ ч. л.;
чорний перець - ⅓ ч. л.;
червона паприка - щіпка;
сушений базилік - 1 ст. л.;
сир - 150 г;
сметана - 100 г;
яйце - шт.;
лаваш 30х40 см - 4 шт.

Приготування м'ясного рулету:

Нарізаємо цибулю великими кубиками та подрібнюємо у блендері. Натираємо на маленьких різцях терки моркву, разом із цибулею викладаємо до фаршу.

Нарізаємо маленьким кубиком очищений солодкий перець, додаємо у фарш. Посипаємо суміш сіллю, чорним перцем, червоною паприкою та сушеним базиліком, перемішуємо компоненти вручну.

Натираємо на великій тертці сир.

Для змащення створюємо соус - змішуємо сметану з яйцем, солимо і перчимо до смаку.

Викладаємо лаваш на стіл, тонким шаром змащуємо поверхню соусом зі сметани. На шар зі сметани кладемо сир, накриваємо другим шаром лаваша.

На другий лаваш викладаємо начинку із фаршу, скручуємо в рулет м'ясною начинкою всередину.

Кладемо рулет на деко, змащене олією.

Аналогічно готуємо другий рулет, викладаємо на лист до першого. Змащуємо поверхню рулетів сметанним соусом.

Запікаємо рулети в духовці за 180 градусів 30-35 хвилин.

Виходять соковиті та ніжні рулети з сиром та м'ясом. Рекомендується брати свіжий лаваш, щоб рулет не розтікся.