Без міксера та зайвої роботи. Торт "Три склянки": кохання з першого шматочка

Цей рецепт є одним із найпростіших і найпопулярніших рецептів тортів. Торт "Три склянки" готується швидко і легко, а інгредієнти для нього завжди є під рукою. Торт виходить дуже смачним, ніжним і пухким. Він ідеально підходить для домашнього чаювання або святкового столу. Як приготувати смаколик, розповість Дніпровська порадниця.

Інгредієнти:

Для коржів:

3 склянки борошна
1,5 склянки цукру
1,5 склянки сметани
3 яйця
1/2 чайної ложки соди
1 столова ложка оцту

Для крему:

1 літр сметани

1 склянка цукру
1 пакетик ванільного цукру

Приготування:

Коржі:

Змішайте борошно, цукор, соду.
Додайте сметану, яйця, оцет і добре перемішайте.
Тісто має вийти густим, як сметана.
Вилийте тісто у форму для випічки, застелену пергаментом.
Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин.
Готовність коржа перевіряйте дерев'яною шпажкою.
Дайте коржу охолонути.


Крем:

Змішайте сметану, цукор і ванільний цукор. Цього разу можна спокійно обійтись без міксера.

куси
Збірка торта:

Розріжте корж на 2-3 частини.
Змастіть коржі кремом.
Залиште торт просочуватися в холодильнику на 2-3 години.
За бажанням, прикрасьте торт тертим шоколадом, горіхами або фруктами.

Варіації приготування:

Шоколадний торт "Три склянки": Додайте в тісто 2-3 столові ложки какао-порошку.
Горіховий торт "Три склянки": Додайте в тісто 1/2 склянки подрібнених горіхів.
Фруктовий торт "Три склянки": Додайте в крем 1/2 склянки консервованих фруктів або ягід.

Щоб торт вийшов більш пухким, можна додати в тісто 1 чайну ложку розпушувача.
Для більш насиченого смаку коржів можна додати в тісто какао-порошок.
Крем можна зробити шоколадним, додавши в нього 2-3 столові ложки какао-порошку.

Додаткова інформація:

Цей рецепт є одним із найпростіших і найпопулярніших рецептів тортів.
Торт "Три склянки" готується швидко і легко, а інгредієнти для нього завжди є під рукою.
Торт виходить дуже смачним, ніжним і пухким.
Він ідеально підходить для домашнього чаювання або святкового столу.

Смачного!