Без пенсії з квітня. Хто з пенсіонерів не отримує виплат

Увага пенсіонерам! З квітня без виплат ті пенсіонери: хто не пройшов ідентифікацію. З квітня 2024 року Пенсійний фонд України припинив виплату пенсій тим, хто не пройшов обов'язкову ідентифікацію, повідомляє пресслужба ПФУ. Мова йде про пенсіонерів, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО) до 24 лютого 2022 року. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Як кошти буде накопичувати Пенсійний фонд

Пенсіонери, які не пройшли обов'язкову ідентифікацію, не отримують своїх пенсійних виплат у квітні. Втім Пенсійний фонд накопичуватиме кошти на пенсійному рахунку особи, допоки процес підтвердження не відбудеться. 

Чому пенсіонерам припинили виплати

Ще раніше повідомлялося, що ті, хто отримав статус внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року, мали пройти обов'язкову фізичну ідентифікацію до кінця березня. Той, хто цього не зробив, залишився без виплат у квітні. 

Важливо додати, що уряд декілька разів відтерміновував процедуру виконання через викликані складнощі, спричинені повномасштабним вторгненням Росії.

Кому можуть поновити пенсію 

Особи, що не встигли пройти у зазначений термін ідентифікацію, мають право відновити виплати. Для цього таки доведеться пройти процес підтвердження особи. Як тільки процедура завершиться, кошти нарахують на рахунок пенсіонера.

Зверніть увагу!

Пенсійний фонд повідомив, що після ідентифікації виплати відновлюються у повному обсязі за весь період, починаючи з місяця призупинення фінансування.

Пройти ідентифікацію можна за декількома варіантами:

  • Особисто звернутися до відділення "Ощадбанку" або відвідати сервісний центр Пенсійного фонду.
  • Скористатися особистим кабінетом на вебпорталі Пенсійного фонду.
  • Використати відеозв'язок для зв'язку зі співробітником Пенсійного фонду.
  • Звернутися до дипломатичної установи України за кордоном.