Без випічки та борошна. Легкий та ніжний десерт з ягодами і фруктами за 5 хвилин

Десерти з желе менш популярні, ніж торти та тістечка з ніжним бісквітом. Страви із желе почали готувати приблизно у XVIII столітті. Тоді десерти були доступні лише еліті суспільства. Коштували десерти із желе дорого, тому що натуральний продукт видобувався складно. Не всі кухарі вміли працювати із желе, передає Дніпровська панорама.

Інгредієнти для желейного десерту

Желатин - 30 г;
Холодна вода - 90 мл;
Сир - 350 г;
Сметана - 400 г;
Цукор - 180 г;
Ванільний цукор - 10 г;
Нектарин - 200 г;
Виноград кишмиш - 120 г.

Приготування желейного десерту

У чаші желатин з'єднуємо з водою, розчиняємо і відправляємо в холодильник до застигання. В окремій мисці змішуємо сир зі сметаною, ванільним та класичним цукром, збиваємо до однорідності занурювальним блендером.


Глибоку форму 20х20 см застилаємо харчовою плівкою. Нектарин позбавляємо кісточок і нарізаємо на невеликі шматочки. Разом із виноградом відправляємо нектарин у сирну масу, перемішуємо.

Желатин розтоплюємо та виливаємо у сирну масу з фруктами, перемішуємо. Виливаємо масу у підготовлену форму, рівномірно розподіляємо по поверхні.

Можна на верхівку маси викласти виноград та інші фрукти. Відправляємо десерт до холодильника до застигання на 12 годин.
Після застигання треба перевернути тару і викласти на пласку тарілку десерт, позбавити плівки.

До речі, крім винограду та нектарину можна використовувати інші фрукти та ягоди.

Нагадаємо, раніше ми писали

Аджика из кабачков на зиму. Самый удачный рецепт