Бомбезний яблучний пиріг "Мрія". Для тих, хто давно шукав рецепт, приготує навіть школяр
Надзвичайно смачний яблучний пиріг «Мрія». Для тих, хто давно шукав цей рецепт. Дуже радимо скористатись нашою порадою і спекти пиріг. Ви будете здивовані, наскільки він простий в приготуванні, повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
Яблука - 3 шт.;
Цукор - 2 ст.л.;
Вершкове масло - 30 г.
Для крихти:
Борошно - 120 г;
Цукор - 70 г;
Вершкове масло - 60 г.
Для тіста:
Борошно - 250 г;
Сода - 0,5 ч.л.;
Сіль - 0.5 ч.л.;
Ванільний цукор - ч.л.;
Яйце - 2 шт.;
Цукор - 140 г;
Вершкове масло - 50 г;
Кефір - 250 г.
Готуємо:
Чистимо яблука, нарізаємо їх на невеликі кубики. У сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукор.
Після того як цукор розтопиться у вершковому маслі, додаємо яблука та обсмажуємо на середньому вогні 4 хвилини. Виходить начинка майбутнього пирога.
Для приготування тіста в мисці з борошном змішуємо соду, сіль та ванільний цукор. В окрему чашу розбиваємо яйця, висипаємо цукор.
Розтоплюємо вершкове масло|мастило|, додаємо його до цукру і яйцям разом з кефіром. Збиваємо разом інгредієнти до однорідності віночком.
Висипаємо поступово в яєчну суміш муку|борошно|, замішуємо густе тісто. В окремій чаші для приготування крихти змішуємо борошно із цукром. Викладаємо туди вершкове масло, швидко перетираємо продукти руками до стану крихти.
Змащуємо форму для випікання вершковим маслом, викладаємо на поверхню ½ частину тіста.
На тісто кладемо начинку з яблук, заливаємо залишками яблука тіста, розподіляємо рівним шаром. Посипаємо верхівку пирога вершковою крихтою, також рівномірно.
Випікаємо пиріг у духовці за 180 градусів 45 хвилин.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали
Коли квасити капусту в січні 2024. Календар дат, коли не можна квасити капусту