Борг у 425 млн грн за газ теплопостачальники Кіровоградщини сподіваються повісити на держбюджет

Напередодні нового опалювального сезону теплопостачальні підприємства Кіровоградщини не розрахувалися за спожитий газ - борги планують покрити коштом компенсації з державного бюджету, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на "Гречку".

За словами заступниці директорки департаменту ЖКГ Кіровоградської ОВА Інни Табалової, теплопостачальники за опалювальний сезон 2022/2023 загалом закупили газу на 600 мільйонів гривень, з яких 416 мільйонів досі залишаються боргом перед "Нафтогазом".

Через те, що під час воєнного стану тарифи на теплопостачання і газ для населення не підвищують, то компенсацію різниці між чинним тарифами в реальними потребами підприємствам компенсують з державного бюджету.

Заборгованість по різниці у тарифах з держбюджету підприємствам області становить 703 мільйони гривень. Внаслідок цього вдастся покрити борги за минулий газ і без проблем почати новий опалювальний сезон, - пояснила Інна Табалова.

Наразі Міністерство інфраструктури готує зміни до закону, після ухвалення яких з держбюджету виділять компенсацію теплопостачальникам.

Різницю в тарифах компенсують з державного бюджету. Про підвищення тарифу за тепло для населення не йдеться, - зазначила посадовиця і уточнила, що борги населення в області за теплопостачання на сьогодні становлять близько 424 мільйонів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як в Університеті митної справи та фінансів у Дніпрі готуються до навчального року