Ботанічний сад на Дніпропетровщині тимчасово закривають для відвідування

Ботанічний сад Кривого Рогу на Дніпропетровщині тимчасово закривають для відвідування з 21 грудня 2023 року. Це пов'язано з охороною хвойних насаджень, які є особливо цінними взимку, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на сторінку Криворізького ботанічного саду.

Наразі на території ботсаду ведеться посилена охорона хвойних насаджень. Це необхідно, щоб запобігти їх знищенню або пошкодженню.

Це рішення було прийнято з метою збереження цінних хвойних насаджень, які є окрасою нашого міста. У цей період року вони особливо уразливі до незаконної вирубки та пошкодження, – повідомили в Криворізькому ботанічному саду.

Криворіжці та гості міста не зможуть відвідати Ботанічний з 21 грудня 2023 по 1 січня 2024 року. За цей час охорона хвойних насаджень буде посилена.

Ми просимо всіх розуміння та просимо не відвідувати Ботанічний сад у цей період. Разом ми зможемо захистити нашу природу, – додали в ботсаду.

Криворізький ботанічний сад – це один із найстаріших і найкрасивіших ботанічних садів України. Він був заснований у 1935 році. На його території росте понад 12 тисяч видів рослин, у тому числі багато рідкісних і зникаючих.

Також раніше ми писали Ціни на ялинки на ринках Дніпра у 2023 році. Ексклюзив (відео)