Буде готовий за 3 години. Вгамовуємо спрагу домашнім квасом

Квас — це дуже популярний і тонізуючий напій. Приготування квасу в домашніх умовах — це досить тривалий процес, тому багато господинь не наважуються його готувати. Це рецепт дуже швидкого квасу, який буде готовий до вживання вже через шість годин. Цього разу можна не возитися із хлібною закваскою, пише Дніпровська панорама.

Відмінний смак і дивовижний аромат цього напою підкорить будь-якого гурмана, адже він дуже схожий на бочковий. Цей квас буде мати унікальну лимонну кислинку, що надасть йому тонізуючого та освіжаючого ефекту. Це виділяє його серед інших напоїв, які можна приготувати в домашніх умовах. Такий квас бездоганно підходить до окрошки. Він багатий на вітаміни та корисні органічні кислоти.

Продукти для блюда

  • цукру 200 гр.
  • дріжджі 7 гр.
  • цикорій розчинний 20 гр.
  • лимонна кислота 1 чл.
  • сік половини лимона.
  • вода тепла 2,5л.
  • пластикова сулія об’ємом 3 л.

Приготування

Засипати всі інгредієнти в тару.

Залити. Лимонний сік та воду, температурою близько 40 градусів Цельсія.

Видалити з пластикової пляшки повітря і залишити в теплому місці приблизно на дві години або до того моменту, поки пляшка не стане твердою.

Знову видалити повітря і залишити сулію ще приблизно на годину.

Видалити повітря з пляшки втретє, залишити в теплому місці приблизно півгодини.

Після цього прибрати у холодильник до повного охолодження.

Акуратно відкрити, намагаючись уникати виникнення піни, розлити по келихах.

Приємного вам апетиту. Вгамовуйте спрагу з насолодою.

Нагадаємо, раніше ми писали: Незрівнянне тісто. Домашні пиріжки з картоплею