Будете їсти ложками. Лінивий рецепт кабачкової ікри
Дуже смачна закуска на зиму, яка сподобається кожному. Дніпровська панорама пропонує унікальний рецепт кабачкової ікри.
Головне, що ця ікра є дуже багатою на вітаміни. Тому ви не лише приготуєте смачну страву, а й корисну. Перейдемо до приготування.
Скалдові:
- кабачки – 1 кг;
- морква – 230 гр;
- цибуля – 200 гр;
- оцет – 20 мл;
- рослинна олія – 100 мл;
- томатна паста – 90 гр;
- сіль, цукор, чорний мелений перець – на свій смак;
- часник – 2 зубчики.
Спосіб приготування:
- Миємо і чистимо кабачки та моркву, нарізаємо кубиками.
- Цибулю також миємо та нарізаємо дрібними кубиками.
- Часник чистимо і дрібно рубаємо за допомогою ножа.
- Розігріваємо на середньому вогні олію, викладаємо в сковороду цибулю і обсмажуємо до м'якості та прозорості. Викладаємо цибулю у велику тарілку, а сковороду повертаємо на вогонь.
- На сковороді з розігрітою олією готуємо моркву, викладаємо на окрему тарілку.
- Сковороду знову ставимо на вогонь, виливаємо в неї олію, викладаємо кабачки та обсмажуємо їх протягом 10 хвилин.
- На помірний вогонь ставимо каструлю з товстим дном, викладаємо обсмажені овочі, готуємо все разом протягом 10-15 хвилин. За цей час овочі мають стати м'якими. Залишаємо на мінімальному вогні, накривши кришкою.
- Через 15 хвилин додаємо в овочеву масу томатну пасту, часник, сіль, цукор, ретельно перемішуємо, додаємо чорний мелений перець.
- Тримаємо каструлю на слабкому вогні ще 7-8 хвилин, потім додаємо оцет, перемішуємо, тримаємо ще хвилину.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, що влітку сподобається кожному: приготуємо смачний десерт з морозивом і фруктами.