Будьте обережні: у Дніпрі та області можуть продавати імпортну курятину із сальмонелою

Головне управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області попереджає про можливість реалізації курячих стегенець, завезених із Польщі та заражених сальмонелою, на території Дніпра та області. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на сторінку у Facebook ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області.

Від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення, отримане системою швидкого оповіщення харчових продуктів та кормів (RASFF) щодо виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis (виявлено присутність у 2-х з 5-ти зразків) у курячих четвертинах, що експортувалися з Польщі (виробник: Cedrob SA, Poland; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) в Україну (отримувач: ТОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД») , вул.Надпільна), 261/101, м. Черкаси).

Держпродспоживслужби Дніпропетровщини попереджає про можливість реалізації вищезгаданої продукції на території області та просить при виявленні цього продукту в обігу терміново повідомляти про це телефоном 099-7231699.

Також RASFF повідомляє операторів ринку, які здійснюють продаж вищезгаданої продукції, про необхідність вилучити її з обігу, а також, у термін не більше 2-х робочих днів, письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Дніпропетровщині в суші виявили сальмонелу.