Схоже на бурштинове намисто. Як приготувати варення з гарбузів

Верення з гарбузів дуже сподобалося нашим захисникам на передовій. Про це повідомила волонтер з Дніпра Тетяна Демченко. Вона запропонувала рецепт варення, за яким вона готувала його для бійців ЗСУ. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

За словами жінки, торік вона вперше зварила варення за рецептом з інтернетіу, але воно набрало найбільше "лайків" від бійців. Першу партію гарбузового варення Тетяна Демченко назвала  "Бурштинове намисто" .

Інгредієнти

  • Гарбуз - 1 кг
  • Апельсин - 1 шт
  • Лимон - 1/2 шт
  • Цукор - 1/2 кг
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Кориця - 0.5 ч.л
  • Мускатний горіх - 0.5 ч.л
  • Сумах мелений - 1 ч.л

Приготування

  • Гарбуз порізати кубиками, з апельсину зняти шкірку і нарізати шматочками.
  • Пів-лимона почистити, дрібно нарізати, кісточки і прожилки видалити.
  • Змішати все і додати цукор та спеції.
  • Варити на слабкому вогні 40 хвилин, постійно помішуючи.
  • Потовкти все в однорідну масу.
  • І знову проварити 10 хвилин.
  • Розлити по стерильним банкам, закрити стерильними кришками і закутати в одіяло.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати оладки з кабачків та сиру.