Схоже на бурштинове намисто. Як приготувати варення з гарбузів
Верення з гарбузів дуже сподобалося нашим захисникам на передовій. Про це повідомила волонтер з Дніпра Тетяна Демченко. Вона запропонувала рецепт варення, за яким вона готувала його для бійців ЗСУ. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
За словами жінки, торік вона вперше зварила варення за рецептом з інтернетіу, але воно набрало найбільше "лайків" від бійців. Першу партію гарбузового варення Тетяна Демченко назвала "Бурштинове намисто" .
Інгредієнти
- Гарбуз - 1 кг
- Апельсин - 1 шт
- Лимон - 1/2 шт
- Цукор - 1/2 кг
- Ванільний цукор - 10 г
- Кориця - 0.5 ч.л
- Мускатний горіх - 0.5 ч.л
- Сумах мелений - 1 ч.л
Приготування
- Гарбуз порізати кубиками, з апельсину зняти шкірку і нарізати шматочками.
- Пів-лимона почистити, дрібно нарізати, кісточки і прожилки видалити.
- Змішати все і додати цукор та спеції.
- Варити на слабкому вогні 40 хвилин, постійно помішуючи.
- Потовкти все в однорідну масу.
- І знову проварити 10 хвилин.
- Розлити по стерильним банкам, закрити стерильними кришками і закутати в одіяло.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати оладки з кабачків та сиру.