Був обладнаний за останнім словом торгової техніки. Як виглядав універмаг "Славутич" у Дніпрі

На початку сімдесятих років минулого століття у Дніпропетровську на проспекті Кірова відкрився легендарний універмаг "Славутич". Магазин на той час був обладнаний за останнім словом торгової техніки і був другим в УРСР універмагом, де продавали товари по комплексах. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на групу у Facebook "История в фотографиях. Екатеринослав-Днепропетровск".

У популярній на той час серед містян дніпропетровській газеті "Днепр Вечерний" було написано, що 20 серпня 1971 року у верхній частині проспекту Кірова урочисто відкрився універмаг "Славутич":

"Проспект прикрасився ще однією новобудовою з бетону та скла. Магазин обладнаний за останнім словом торгової техніки. Це другий у республіці магазин, де продаватимуть товари за комплексами: все для дому, для дітей, для жінок".

Торгова площа дніпропетровського універмагу розташовувалась на двох поверхах. У ньому були великі торгові зали і завжди велика різноманітність товарів.

Славутич Днепр

Архівні фотографії універмагу "Славутич" 70-х років Соколової Л. та Воротинцева Д.

"Славутичу" вже більше 50 років. Універмаг пережив розвал Радянського Союзу та смутні 90-ті роки 20-го століття, але зберіг свою назву. У 2000-х роках у будівлі колишнього універмагу розташовувався один із популярних мережевих супермаркетів. А в 2013 році почалася капітальна реконструкція будівлі, яка набула сучасного вигляду. Нині на проспекті Олександра Поля, 104а (колишньому проспекті Кірова) у Дніпрі розташований сучасний торгово-офісний центр "Славутич".

ТЦ Славутич

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як будували головний корпус Дніпропетровського державного університету.