Це виглядає жалюгідно та ницо. Мер Дніпра відреагував на виселення волонтерського центру в Одесі

В Одесі місцева влада намагається закрити волонтерський центр. 17 березня охоронці приватної охоронної компанії заблокували вхід до волонтерського центру. На подію відреагував міський голова Дніпра Борис Філатов, передає Дніпровська панорама.

Зазвичай я не коментую події в інших територіальних громадах, але ситуацію з виселенням волонтерського центру в Одесі не міг оминути.

Це місто мені дуже близьке: тут я навчався та захищав дисертацію, тут живуть багато моїх близьких друзів.

Політична боротьба не має відбиватися на волонтерах. Це виглядає жалюгідно та ницо. Усі ми знаємо, який титанічний тягар несуть вони на своїх плечах. Політичні чвари та розбірки не повинні брати у заручники людей, які безкорисно плетуть маскувальні сітки, допомагають пораненим, знаходять та передають на фронт все: від берців до автівок. 

Вірю, що чиновники Одеської обласної ради зможуть знайти швидкий вихід із ситуації і не залишать волонтерів сам на сам з їхніми проблемами. 

Впевнений, що у такому великому місті, як Одеса, знайдеться комунальна власність, яка не потребуватиме коштовних та довгострокових ремонтів.

Влада повинна мати людське обличчя. До Перемоги ще довгий шлях і в ньому повинне бути місце лише для згуртованості та плеча товариша, - написав Філатов у Телеграм.

«Думська» повідомила, що 16 березня у будівлі було встановлено турнікет, а тепер охорона відмовляється пропускати волонтерів, не пояснюючи причин. При цьому директор видавництва, де Центр орендує приміщення, відмовилася спілкуватися з журналістами. Оренда приміщення оплачена офіційно до 1 квітня, але, незважаючи на це, представників центру на наступний день не пускали до будівлі.

Засновником волонтерського центру є народний депутат України від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко.

Виселити волонтерський центр з будівлі вирішила Одеська облрада після скандальної сесії, на якій більшість депутатів (здебільшого «слуги» та ОПЗЖ) відмовилися підтримувати ініціативу «Європейської Солідарності» з ліквідації посади третього заступника голови зборів, яку наразі обіймає представник колишньої ОПЗЖ Вадим Шкаровський.

Волонтерам не давали навіть забрати особисті речі. Адміністрація поставила додаткову охорону біля турнікетів, проте волонтери викликали поліцію і попросили розібратися з представниками приватної охорони, яка незаконно не пускала волонтерів у приміщення.

Згодом волонтери прорвалися до приміщення і продовжили плести маскувальні сітки.

Нагадаємо, раніше ми писали: Топ-5 порушників паркування у Дніпрі за минулий тиждень (Фото)