Чарівні аромати свята: готуємо імбирні пряники, що тануть у роті

Запрошуємо вас у світ зимової казки! Цей рецепт ніжно-пухких імбирних пряників наповнить ваш дім теплими ароматами та створить святковий настрій. Готувати їх – одне задоволення, а результат перевершить усі очікування, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти

Мед - 6 ст. л.

Цукор - 4 ст. л.

Спеції: мускатний горіх, імбир, кориця - по 2 ч. л.

Ванілін - 1 ч. л.

Мʼяке вершкове масло - 140 г.


Борошно - 480 г.

Сода - 1,5 ч. л.

Яйця - 2 шт.

Приготування

  1. У сотейнику змішати мед, цукор, ванілін та спеції. Поставити на вогонь. Перемішати та довести до кипіння. Зняти з вогню та перелити масу в глибоку тарілку. Всипати соду. Добре перемішати.
  2. Додати кубики мʼякого вершкового масла. Перемішати. Яйця додавати у теплу, а не гарячу масу, щоб вони не згорнулися. Поступово всипаємо борошно та замішуємо тісто. Воно виходить дуже мʼяке. Тісто загортаємо у харчову та ставимо в холодильник на 30-40 хв. Дістаємо тісто та розкачуємо пласт 3-4 мм товщиною, за допомогою формочок робимо фігурні пряники.
  3. Випікаємо 10 хв. у розігрітій до 180 духовці. Для глазурі збийте білок яйця - 1 шт., пудру - 1 ст. л., лимонний сік - 1 ч. л.

Також раніше ми писали 5 хвилин – і вечеря готова: соковиті нагетси за експрес-рецептом