Час робити запаси. У Дніпрі рекордно подешевшала гречка

У червні та липні у магазинах відчутно подешевшала гречка. Нині цю популярну крупу можна купити в середньому за 50,82 грн/кг. Про це свідчать дані Мінфіну за 25 липня, передає Дніпровська панорама.

Так, найдешевшою гречка вийде в магазині Auchan. Тут її вартість становить 41,9 грн/кг. Приблизно на такому ж рівні тримаються ціни в таких супермаркетах як Metro та Novus. А от найдорожче ця крупа обійдеться у магазині Varus – 73,5 грн/кг.

Зазначимо, що ще взимку ціни на цю крупу сягали мало не 100 грн/кг.

Як подешевшала гречка останнім часом

Експерти прогнозують подальше падіння цін на гречку в серпні. Крупа продовжуватиме дешевшати. З початку року вона впала в ціні майже на чверть (-23,3%) – до 52,82 грн/кг.

Причина зниження ціни – це величезна пропозиція від виробників на ринку.

Що буде далі з цінами на гречку

Експерти прогнозують стабільну цінову ситуацію на крупи в Україні.

Протягом першого тижня липня гречка вже подешевшала на 7% і зараз коштує в середньому 49,13 грн/кг. Очікується, що у липні-серпні гречка може подешевшати ще на 5-7%, борошно – на 0,5-1% Але інші види круп – рис, пшоно – можуть зазнати незначного подорожчання на 3-5%, - зазначила головна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку ІАЕ Світлана Черемісіна.

Скільки коштує гречка у Дніпрі

Зазначимо, що найдемократичніша ціна на гречку у Дніпрі станом на 5 серпня була в супермаркетах корпорації АТБ. Там вона коштує 33,90 та 32,90 грн за кілограм при оплаті карткою АТБ. Раніше ціна була на гречку-січку - 36,90. 

Крупа нині коштує 37,80 грн та 35,91 грн при оплаті карткою АТБ.

ціна гречки

ціна гречки

Нагадаємо, раніше ми писали: Смачна альтернатива звичним чіпсам: картопляні кільця (відеорецепт)