Чергове ґвалтування Конституції: відомий волонтер про позбавлення громадянства Геннадія Корбана (Відео)

Українці в черговий раз стали свідками брутального порушення чинною владою Конституції та Законів України. Таку думку висловив волонтер, екс-голова Луганської ОВА та екс-замміністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, говорячи про позбавлення громадянства України Геннадія Корбана. Детальніше розповість Дніпровська Панорама

В своєму відео Тука зазначає, особисто з Геннадієм Корбаном він не знайомий, тож ситуацію з таємним позбавленням його громадянства та вилученням українського паспорту на кордоні оцінює неупереджено. 

З перших днів російської навали, яка розпочалась, на мою думку, ще в 2014-му році, а не в 2022, Корбан, попри всю неоднозначність його репутації, займав відверто проукраїнську позицію. І саме з такої точки зору я дивлюсь зараз на постать цієї людини, – зазначив Тука.

Позбавлення громадянства стало несподіванкою не тільки для великої кількості українців, а і для самого Геннадія Корбана. Сам указ та спосіб його підписання волонтер вважає ціничним та підлим: 

Потай, за спиною у людини, скориставшись моментом, поки вона відсутня в країні, підписати оцей "указік". Це характеризує певним чином керманича нашої країни. 

Георгій Тука зазначив, що коріння "таємного указу", ймовірно, ростуть зі скандалу навколо глави офісу президента України Андрія Єрмака та члена Конгресу США від Республіканської партії Вікторії Спартц після того, як вона написала відкритий лист до президента Джо Байдена. У своєму посланні вона попросила проінформувати конгресменів про результати американських перевірок глави Офісу президента, якого Спартц підозрює у роботі на Росію. Тоді в Офісі президента заявили, що таку заяву конгресвумен зробила через провокації Корбана та Філатова. 

Здавалося б, що спільного між заявою Спартц та постаттю Корбана? А справа в тому, що дует покидьків Єрмак та Татаров вирішили, що Філатов та Корбан  спровокували Вікторію Спартц на такі дії. Вона відвідувала Дніпро і там підступні Філатов та Корбан вбили у голову Вікторії "дурнуваті та злочинні" ідеї... Цей же дует, Ермак та Татаров спровокували дурнуватого президента Зеленського на антиконституційні дії, шляхом позбавлення громадянства низки наших співвітчизників, – сказав Тука.

Волонтер, підсумовуючи все сказане, зазначив, що не варто аплодувати черговому антиконституційному рішенню влади – бо, на його думку, таке чи інше порушення законів країни рано чи пізно стосуватиметься кожного українця. 

Нагадаємо, інформація про "таємний указ" про позбавлення Коломоймського, Рабиновича та Геннадія Корбана громадянства України з'явилась на УП ввечері 20 липня. Стаття не містить джерел інформації і більше схожа на вкид. Офіційних коментарів від Офісу Президента з цього приводу немає. Втім 22 липня стало відомо, що Геннадія Корбана не пропускають через українсько-польський кордон та вилучили в нього паспорт. 

Щодо безпрецедентного та скандального "таємного указу" висловилось вже чимало людей. Зокрема, радник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Дмитро Ярош назвав такий крок назвав ударом по єдності нашого народу, а відомий журналіст Юрій Бутусов зауважив, що позбавлення громадянства людини, яка народилася в Україні, є незаконним. Більшість людей вважає інформацію про "таємний указ" фейком, але відомий політолог Олександр Кочетков впевнений, що це радше публічна погроза, аніж фейк.

Зазначимо, що скандал із "таємним указом" активно обговорюють у світових ЗМІ