Чи можна безкоштовно здати аналізи в приватних лабораторіях по договору НСЗУ. В яких областях програма не діє

Щоб здати безкоштовно аналізи, можна зверататись до приватних лабораторій. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на "Здорові рішення".

Безкоштовні аналізи по договору НСЗУ Національна служба здоров'я України у приватних лабораторіях
Наразі НСЗУ уклала договори з 4 приватними лабораторіями: Сінево, Ескулаб, CSD, Смартлаб. Пацієнти можуть безкоштовно отримати необхідні аналізи у цих лабораторіях згідно договору у 2024 році.

Терміни: договори приватних лабораторій із НСЗУ за пакетом Nº9 «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах» укладено до 31 березня 2024 року.

Що включає пакет аналізів?

Повний список доступний на сайті НСЗУ, але слід пам'ятати, що аналізи призначаються лише за показаннями сімейного лікаря або лікаря вузького профілю.

Що входить у пакет аналізів? 3 повним списком можна ознайомитись на сайті НСЗУ. Посилання на перелік аналізів в коментарях, потрібно завантажити документ під пунктом No 27.

Які області не беруть участі

Обмеження: Донецька, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Полтавська та Сумська області не беруть участь у програмі.

аналізи

Як отримати аналізи?  Звертайтеся до свого сімейного лікаря/ вузькопрофільного спеціаліста/педіатра. Відповідно до показів лікарь виписує вам е-направлення з переліком аналізів,після чого вам приходить смс з 16 значним кодом і ви звертаєтесь у приватну лабораторію з документами які підтверджують вашу особу.

Результати аналізів передаються у Електронну систему охорони здоров'я.

На практиці: Багато лікарів ще не в курсі про цю програму, тому потрібно уточнювати деталі зі своїм лікарем. Також при багатьох поліклініках є власні лабораторії, де без е-направлення можуть зробити певні аналізи.

Якщо у вас є е-направлення, звертайтеся у приватну лабораторію зі списку. Проте перед цим переконайтеся, чи діє ця програма у вашому місті. Можна зробити це через сайти, гарячу лінію НСЗУ або зв'язавшись із вибраною лабораторією.

безкоштовні аналізибезкоштовні аналізи1

Нагадаємо, раніше ми писали

Лікувати безпліддя в Україні. Де можна безоплатно пройти лікування безпліддя в Дніпрі