Чи потрібно мити сухофрукти перед вживанням. Про це мало хто знає

Чи потрібно мити сухофрукти перед вживанням? Розбираємося детально. Питання про те, чи потрібно мити сухофрукти перед вживанням, виникає у багатьох. З одного боку, це природні продукти, з іншого – вони проходять певну обробку перед тим, як потрапити на наші столи. Про це розповість Дніпровська порадниця.

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки

Перед тим, як мити курагу та інші сушені фрукти, потрібно зрозуміти, навіщо ми це робимо.

Якщо сухофрукти куплені на вагу (особливо на ринку), то мити їх потрібно обов'язково. Річ у тім, що такі продукти можуть бути забруднені пилом, бактеріями, грибком та іншими мікроорганізмами. А також їх могли чіпати інші покупці. Замочуючи сухофрукти, ми захищаємо себе від зараження мікробами і хворобами, які передаються через немиті фрукти.

Промислові сухофрукти в упаковках теж можуть нести ризик. Для довгого зберігання і привабливого товарного вигляду їх обробляють діоксидом сірки. Для здорових людей він нешкідливий, але при наявності алергії або астми може спровокувати напад. Ця речовина водорозчинна, тому замочування необхідне.

Як правильно мити сухофрукти?

Ретельне промивання: Промийте сухофрукти під проточною водою, щоб змити пил і бруд.
Замочування: Для кращого очищення можна замочити сухофрукти на 10-15 хвилин у теплій воді. Це допоможе розм'якшити їх і видалити більшу частину забруднень.
Сушіння: Після миття і замочування необхідно ретельно просушити сухофрукти на паперовому рушнику.


Сухофрукты 1

Як правильно мити родзинки і курагу

Усі сухофрукти рекомендується ретельно промити під проточною водою в друшляку. Зазвичай цього достатньо, щоб позбутися мікробів. Далі тонкощі обробки різних фруктів відрізняються.

Метод, як мити чорнослив і курагу, однаковий. Ці фрукти рекомендується викласти в глибоку миску і залити гарячою водою. Замочуйте продукти від 30 до 60 хвилин залежно від розміру. Після цього вони стануть безпечними для вживання, а також м'якими та ніжними.

Родзинки промивайте під гарячою проточною водою, а потім замочіть на 10-20 хвилин. Зазвичай цього часу достатньо, щоб ягоди розбухли і стали м'якими. Якщо збираєтеся використовувати родзинки у випічці, то після промивання відкиньте їх на друшляк і обсушіть, а потім обваляйте сушений виноград у борошні. Після цього їх можна вмішувати в тісто.

Нагадаємо, раніше ми писали

Календар магнітних бур на лютий 2025: небезпечні дні та поради для здоров‘я