Чим підживити малину у липні, щоб ягоди були великими та солодкими. Дуже прості секрети

Липень. Неймовірна спека. Проте не варто забувати про підживлення малини, яка віддячить вам своєю турботою рясним урожаєм. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Для заповнення дефіциту азоту можна використовувати коров'як. Його розводять у пропорції 1:10 з водою і поливають кущі під корінь. Також можна приготувати трав'яний настій з бур'янів, заливши їх водою і настоявши кілька днів. Отриманий настій також використовують для поливу під корінь.

Крім азотних добрив, у липні корисно використовувати настій золи. Для цього потрібно взяти 1 склянку деревного попелу і розвести в 10 літрах води. Отриманим розчином поливають кущі з розрахунку півтора відра на погонний метр. Зола містить калій, фосфор та інші мікроелементи, які покращують якість ягід і підвищують їхню врожайність.

малина

Під час цвітіння  малини рекомендується використовувати борну кислоту для підживлення. Для цього 2 грами борної кислоти розводять у невеликій кількості теплої води, а потім додають у 10 літрів води. Отриманим розчином поливають кущі під корінь. Борна кислота сприяє збільшенню врожаю і поліпшенню зав'язування плодів.

Регулярні підживлення в липні допоможуть  малині отримати всі необхідні поживні речовини і забезпечать вас рясним урожаєм великих і солодких ягід.

малина1

Для заповнення дефіциту азоту можна використовувати коров'як. Його розводять у пропорції 1:10 з водою і поливають кущі під корінь. Також можна приготувати трав'яний настій із бур'янів, заливши їх водою та настоявши кілька днів. Отриманий настій також використовують для поливу під корінь.

Окрім азотних добрив, у липні корисно використовувати настій золи. Для цього потрібно взяти 1 склянку деревного попелу й розвести в 10 літрах води. Отриманим розчином поливають кущі з розрахунку півтора відра на погонний метр. Зола містить калій, фосфор та інші мікроелементи, які покращують якість ягід і підвищують їхню врожайність.

Під час цвітіння малини для підживлення рекомендують використовувати борну кислоту. Для цього 2 грами борної кислоти розводять у невеликій кількості теплої води, а потім додають у 10 літрів води. Отриманим розчином поливають кущі під корінь. Борна кислота сприяє збільшенню врожаю та поліпшенню зав'язування плодів.

Нагадаємо, раніше ми писали

Ягоди вразять кількістю та розміром: чим підживити малину у липні для багатого врожаю