Чому автолюбителі віддають перевагу літній гумі Bridgestone Alenza 001?

Серед безлічі доступних на ринку Києва, Харкова та інших міст України моделей шин для автомобілів виділяється Bridgestone Alenza 001 https://shiny-diski.com.ua/uk/bridgestone-alenza-00. Гума завоювала серця багатьох автолюбителів. Чому саме ця модель користується такою популярністю? Сьогодні ми вам це розповімо, причому не зі слів виробника, а від імені автовласників, які випробували дані покришки на своїх авто.

Про шини Bridgestone Alenza 001

Bridgestone Alenza 001 – це високоякісна літня шина від відомого виробника, розроблена спеціально для забезпечення оптимального зчеплення авто з дорогою і комфортної їзди в умовах міста і траси за будь-якої погоди завдяки технологічному симетричному малюнку протектора. Вона вирізняється чудовими характеристиками і високою зносостійкістю, що робить її ідеальним вибором для автолюбителів, які цінують якість і безпеку.

Існують 4 розміри цих покришок – R18, R19, R20, R21 і кілька профілів. Залежно від розміру і профілю буде відрізнятися і країна-виробник – уточнюйте цей момент у продавця. Ці покришки чудово підходять як для легкових авто, так і для позашляховиків, забезпечуючи відмінну міцність і маючи високий індекс навантаження (101-110).

Плюси і мінуси покришки Bridgestone Alenza 001

Користувачі високо оцінюють ці покришки, виділяючи такі позитивні моменти їх експлуатації:

  1. Висока міцність. Ця гума дійсно не боїться пошкоджень, впевнено переносить важкі розбиті дороги околиць Києва, Харкова та інших міст України. Виробник навіть дає гарантію від порізів.
  2. Гарне утримання колії. Колеса в цій гумі впевнено йдуть по прямій при оптимальному тиску, забезпечуючи комфортну їзду.
  3. Відсутність аквапланування. Водії відзначають, що гума практично однаково почувається як на сухій, так і на не просто вологій, а мокрій дорозі, впевнено розрізаючи навіть глибокі калюжі.
  4. Тихі на вибоїстих дорогах. Відгуки автовласників інформують, що навіть на поганих дорогах ця гума поводиться вельми тихо, гасячи небажані вібрації і не створюючи багато шуму в салоні.
  5. Ціна/якість. Багато автовласників, які раніше використовували преміальну гуму, зазначають, що Bridgestone Alenza 001 за характеристиками перебуває в топі, але коштує трохи дешевше за аналоги, що, безсумнівно, великий плюс.

Що стосується недоліків, то власники цієї гуми теж помітили деякі нюанси:

  1. Швидке зношування. За умови агресивної їзди і високих навантажень на колеса, за відгуками, шин вистачає на два-три сезони, хоча вони й доволі жорсткі самі по собі.
  2. Погана переносимість низьких температур. Для любителів сяк-так перезимувати на літній гумі у нас погані новини – жорсткувата Аленза стає дубовою вже при +5 градусах і їздити на ній стає практично неможливо.
  3. Шум на рівній дорозі. Деякі водії відзначають характерний гул на сухій трасі. Тут, найімовірніше, річ у тиску, оскільки деяким автовласникам вдалося вирішити цю проблему, знизивши тиск.

Плюси цієї гуми очевидні, а мінуси умовні й актуальні для багатьох інших автошин преміального сегмента.

Протектор автошини Bridgestone Alenza 001

Протектор Bridgestone Alenza 001 має симетричну конструкцію, яка забезпечує оптимальне зчеплення з дорогою і керованість у різних умовах. Глибокі поздовжні та поперечні канавки ефективно відводять воду, що практично зводить нанівець аквапланування. Боковини протектора мають жорстку конструкцію, що підвищує стійкість шини під час поворотів і руху на високій швидкості, а також безпосередньо їхню міцність.

Чи варто купувати Bridgestone Alenza 001

Ми вважаємо, що Бріджстоун Аленза 001 є одним з найкращих варіантів літніх покришок для автомобілів за співвідношенням ціна/якість. Вона фактично не має явних недоліків, зате володіє значущими перевагами. Ви на 100% не розчаруєтеся в експлуатації цих шин і, можливо, замовите їх знову після закінчення терміну служби.